Дата публікації:

Підготовлено законопроект щодо посилення соціального захисту дітей та сімей з дітьми із зони АТО

27 лютого 2015 року для розгляду у Верховній Раді підготовлено проєкт Закону України №2254 «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми», який передбачає посилення захисту прав дітей, зокрема дітей, які були переміщені із зони проведення антитерористичної операції.

До складу авторського колективу ввійшла організація-партнер УМПД – МБО «Партнерство «Кожній дитині».

Законопроект розроблено з метою удосконалення системи забезпечення прав дітей в Україні, розвитку соціальних послуг з підтримки сімей з дітьми, які потрапили в складні життєві обставини, постраждали внаслідок воєнний дій чи збройних конфліктів.

Якщо документ приймуть, то спроститься механізм влаштування до сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, документи яких залишилися в зоні АТО. Органи опіки й піклування зможуть використовувати інформацію з електронного банку даних про дітей-сиріт та дітей-позбавлених батьківського піклування.

Серед низки нагальних питань у сфері забезпечення найкращих інтересів дитини та підтримки сім’ї, у ньому йдеться про запровадження сімейного патронату на державному рівні, адже це допоможе врятувати дітей від шкідливого впливу інтернатного виховання.

Детальніше про законопроект на офіційному порталі Верховної Ради України.

Більше про сімейний патронат можна прочитати на сайті.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору