Дата публікації:

Кампанія “Один із п’яти” в Україні реалізуватиметься Українським фондом “Благополуччя дітей”

Український фонд «Благополуччя дітей» відтепер представляє в Україні європейську інформаційну кампанію з попередження сексуального насильства над дітьми. Кампанія Ради Європи ONE in FIVE («Один із п’яти») має дві основні цілі: підписання, ратифікація та імплементація Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального розбещення (Ланцаротська конвенція) та підвищення рівня знань дітей, їх батьків (опікунів), членів суспільства про проблему сексуального насильства над дітьми та шляхи її попередження. Кампанія Ради Європи триватиме до листопада 2015 р.

Україна ратифікувала Ланцaротську конвенцію 27 серпня 2012 р., яка вступила в силу 1 грудня 2012 р. Цілями цієї Конвенції є:

  • запобігання сексуальній експлуатації та сексуальному розбещенню дітей і боротьба із цими явищами;
  • захист прав дітей, які стали жертвами сексуальної експлуатації та сексуального розбещення;
  • сприяння національному та міжнародному співробітництву в боротьбі із сексуальною експлуатацію та сексуальним розбещенням дітей.

Український фонд «Благополуччя дітей» проводить кампанію «Один із п’яти» в Україні в рамках проекту «Попередження сексуального насильства та сексуальної експлуатації дітей у Центральній та Східній Європі» у партнерстві з Nobody’s Children Foundation (Фонд Нічиї Діти), Польща, за фінансової підтримки ОАК Foundation (Швейцарія).

Під час кампанії протягом червня – листопада 2015 р. Фондом заплановано проведення низки тренінгів для фахівців соціальної сфери з питань попередження сексуального насильства та сексуальної експлуатації дітей, обмін найкращими практиками щодо впровадження превентивних програм у школах та дитячих садках, розробка та адаптація інформаційних ресурсів для фахівців, батьків та дітей.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору