Дата публікації:

На Дніпропетровщині відкрито центр “Добре вдома”

19 грудня 2014 року у Дніпропетровській області (Дніпропетровський район, смт. Ювілейне) відбулося урочисте відкриття Центру соціальної підтримки дітей та сімей “Добре вдома”.

Відкриття Центру – це надзвичайно важливий крок на шляху до реформування системи захисту дітей в Україні, яке передбачає повний перехід від інституційного догляду дітей до виховання в сім’ї і громаді.

Директор Центру “Добре вдома” Олена Гуржій та директор Представництва благодійної організації “Надія і житло для дітей” в Україні Галина Постолюк провели для гостей екскурсію відділеннями Центру.

На відкриття Центру завітали директор Фонду Ріната Ахметова, голова Дніпропетровської ОДА, директор Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики, голова Дніпропетровської РДА, начальник служби у справах дітей Дніпропетровської ОДА, керівник проєкту “Сирітству – ні”, голова Ювілейної селищної ради, директор Малого групового будиночку “Мій дім”, представники Дніпропетровської райради та райдержадміністрації та громадських організацій.

“Забрати дитину з кризової родини багатьом здається найпростішим способом. Однак це не так. В цьому центрі працюють як з дітьми, так і з дорослими. Спеціалісти допомагають зрозуміти батькам, що дитина – це сенс їх життя. Такі центри повинні з’являтися всюди”, – сказав радник губернатора Борис Трейгерман.

Центр став другим в Україні центром соціальної підтримки дітей та сімей, у якому надаються послуги для допомоги та підтримки сімей та попередження потрапляння дітей до інтернату.

За інформацією ПБО “Надія і житло для дітей” в Україні.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору