Дата публікації:

Українська Мережа закликає Мінсоцполітики дотримуватися кращих практик у сфері захисту прав дітей

Українська Мережа за Права Дитини звернулася до Міністра соціальної політики Павла Розенка з проханням провести робочу зустріч з представниками Мережі.

Останніми днями озвучено чимало різних припущень стосовно реформування системи надання соціальних послуг, структури Мінсоцполітики і т.п. Деякі з них відверто занепокоюють та викликають сумніви, бо прямо суперечать міжнародним та європейським стандартам i практикам. 

Лідери неурядових організацій, працюючи понад десять років задля покращення життя дітей, які потребують державного захисту, вважають, що законодавчі зміни щодо забезпечення прав дитини і підтримки сім’ї, протягом останніх років були «несистемними, хаотичними та фрагментарними», а сьогоднішні пропозиції Міністерства теж суперечать міжнародним практикам і стандартам.

Саме тому представники Мережі звернулися до Міністра з проханням перед тим як прийняти рішення щодо структури органів управління системою забезпечення прав дитини, захисту дітей і підтримки сім’ї провести зустріч, де будуть озвучені плани міністерства та надана можливість громадським організаціям висловити свої міркування та пропозиції з цього приводу.

Повний текст звернення доступний за цим посиланням.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору