Дата публікації:

Запрошуємо неурядові організації на триденний тренінг

Громадська спілка «Українська мережа за права дитини» в рамках розпочатого 27 червня поточного року ІІ етапу проєкту «Зміцнення потенціалу організацій громадянського суспільства з моніторингу прав дитини в Україні» наразі працює над підготовкою удосконаленої методології моніторингу.

Проект імплементується у тісній співпраці із офісом Омбудсмана, Міністерством соціальної політики України за підтримки дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ»,

На стадії виконання І етапу було розроблено форми статистичних запитів у регіони, що надають можливість в динаміці відстежити глибинні процеси, які відбуваються у сфері захисту прав дитини, анкети-опитувальники для всіх об’єктів моніторингу, а також його теоретичні і правові аспекти.

Наразі, враховуючи досвід проведених моніторингових візитів, методологія доопрацьовується та максимально спрощується. Вже з вересня розпочнуться моніторингові візити, якими буде охоплено 5 нових областей, а саме: Житомирську, Хмельницьку, Запорізьку, Луганську, Івано-Франківську та Київську і Одеську – повторно.

Вже у серпні поточного року (остаточні дати оголосимо додатково, попередньо – в середині серпня) з метою вивчення оновленої методології буде проведено 3-денний тренінг для потенційних моніторів – представників неурядових організацій на тему: «Вивчення методології моніторингу та основних проблем дотримання прав дитини на місцевому рівні».

Заявки від громадських організацій на участь у зазначеному вище тренінгу можна надсилати на електронну адресу umerezha@gmail.com В заявці потрібно зазначити повну назву організації, ПІБ та посаду представника, що рекомендується до участі у тренінгу, контакти.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору