Дата публікації:

У Парламенті створено міжфракційне депутатське об’єднання з прав дитини

Олександр Фельдман звернувся до громадських організацій із закликом до співпраці. Він є керівником міжфракційного депутатського об’єднання «Забезпечення прав дитини», що було створено у Верховній Раді України VIIІ скликання.

Метою депутатського об’єднання є створення умов для забезпечення реалізації прав дитини в Україні відповідно до положень Конвенції ООН про права дитини, чинного законодавства та у межах депутатських повноважень.

Завдання депутатського об’єднання: забезпечення прав дітей у законодавчому процесі; публічне відстоювання прав дітей України; забезпечення взаємодії між Верховною Радою України та інститутами громадянського суспільства, міжнародними організаціями та фондами з захисту прав дітей; впровадження міжнародних та європейських стандартів законодавчого забезпечення прав дітей в Україні.

Основними механізмами виконання заявлених завдань є: проведення парламентських, комітетських слухань, тематичних зібрань, публікація заяв і звернень, проведення моніторингу державної політики у сфері забезпечення прав дитини, соціологічних досліджень, організація та участь у круглих столах, форумах та конференціях, публічні виступи тощо.

Таким чином об’єднання планує у співпраці з громадськими організаціями законодавчо врегульовувати існуючі проблеми, готове розробити і внести на розгляд Верховної Ради України законопроекти, допомагати шляхом депутатських запитів і депутатських звернень з метою якнайшвидшого та ефективного вирішення проблем.

Українська Мережа за Права Дитини висловила зацікавленість у такій співпраці та готовність до участі в законодавчому процесі.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору