Дата публікації:

Соціально-культурний проект “Відкриваємо двері дітям” – мистецтво проти інтернатів

20 листопада 2014 року у 25-у річницю підписання Конвенції ООН про права дитини в київському центрі сучасного мистецтва М17 відбулась презентація соціально-культурного проєкту “Відкриваємо двері дітям”, який присвячено проблематиці виховання дітей в інтернатних закладах.

Глядачам були представлені роботи 8 сучасних українських митців Олександра Глядєлова, Юрія Кручака, Олександра Курмаза, Аліни Півненко, Катерини Бучацької, Антона Логова, Олександри Жумайлової та групи GAZ.

Подія викликала щиру зацікавленість, дякуючи широкій підтримці ЗМІ. Її відвідали не тільки ті, хто безпосередньо займається благочинною чи волонтерською діяльністю, але й музиканти, художники, кінематографісти, журналісти, представники іноземних посольств та представництв, – абсолютно різні люди, яким небайдужа доля дітей, зачинених в інтернатах.

На презентації проєкту виступили представники благодійних організацій, що об’єднались у громадянську кампанію “Відкриваємо двері дітям” та гості, які прийшли на презентацію цієї ініціативи.

Галина Постолюк, директор Представництва благодійної організації ‘Надія і житло для дітей’ в Україні: “Ми розуміємо, що донесення наших ідей  вимагає різних засобів і способів спілкування з широкими аудиторіями. Найчастіше ми використовували раціональні аргументи, а сьогоднішній проєкт – це радше про почуття емоції, невимушений і ненав’язливий спосіб показати проблему засобами мистецтва і закцентувати на тому, що вихід є – діти повинні жити в звичному і природньому середовищі”.

Соціально-культурний проєкт “Відкриваємо двері дітям” – це спроба мистецькими засобами привернути увагу суспільства до проблеми виховання дітей в інтернатах. Ми маємо усвідомити необхідність докорінних змін – забезпечити рівні права всім дітям, і надати їм можливість зростати в середовищі любові та турботи. Кампанія впроваджується в 12 країнах Європи і спрямована на повну відмову від інтернатів з переходом до системи виховання дітей у сімейному середовищі.

Проект організовано Представництвом благодійної організації “Надія і житло для дітей” в Україні за підтримки Фонду Ріната Ахметова.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору