Дата публікації:

Насильство – це сміття, яке треба виносити з дому

Секретаріат Української Мережі за Права Дитини підтримав міжнародну кампанію “16 Днів проти гендерного насильства, яку в Україні реалізують наші партнери МБФ “Українська фундація громадського здоров’я“. Інформаційна кампанія проходить під гаслом “Насильство – це сміття, яке треба виносити з дому”.

Міжнародна кампанія “16 днів проти гендерного насильства” була ініційована в 1991 році Центром жіночого Глобального Лідерства. Кампанія починається 25 листопада – у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, – і закінчується Міжнародним днем прав людини 10 грудня.

Кампанія спрямована на викорінення насильства щодо жінок через:

  • Підвищення обізнаності щодо проблеми насильства над жінками у контексті прав людини на місцевих, національних, регіональних та міжнародних рівнях;
  • Посилення діяльності у сфері профілактики насильства над жінками;
  • Забезпечення зв’язку між діяльністю на місцевих та міжнародному рівнях у сфері викорінення насильства щодо жінок;
  • Забезпечення платформ для розвитку та обміну новими ефективними стратегіями;
  • Демонстрації солідарності жінок у протидії гендерному насильству;
  • Створення інструментів впливу на уряди з метою виконання обіцянок щодо викорінення насильства над жінками.

У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день інвалідів, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі.

Таким чином,  майже кожен день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору