Дата публікації:

Альтернативний звіт має стати якісним доповненням державного

Сьогодні відбулося чергове засідання робочої групи,  яка працювала над формуванням  альтернативного звіту про дотримання конвенції ООН про права дитини. У засіданні взяли участь не лише представники «Української мережі за права дитини» а й члени коаліції  НУО «Права дитини в Україні».

На засіданні експерти обговорили та консолідовано вирішили чимало проблемних питань. Вже напрацьовується фінальний варіант альтернативного звіту і готуються відповідні рекомендації. Члени Мережі сподіваються, що їх звіт стане якісним доповненням державного і, в перспективі,  система соціального захисту дітей в Україні буде працювати чітко та злагоджено.

«Ми дуже сподіваємося, що у майбутньому буде побудовано потужну систему соціального захисту дітей. Власне, заради цього й працюємо та розраховуємо на порозуміння та плідну взаємодію з представниками органів державної влади», – зазначила виконавча директорка «Української мережі за права дитини» Світлана Клочко.

Альтернативний звіт про дотримання конвенції ООН про права дитини  це фінальний етап спільного проєкту «Української мережі за права дитини» з ЮНІСЕФ «Забезпечення посилення потенціалу та впливу неурядових суб’єктів у розробці, впровадженні та моніторингу дотримання прав дитини в системі альтернативної опіки, удосконаленні політики та стратегій захисту дітей»

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору