Дата публікації:

“Дитяча точка СПІЛЬНО — це місце, де Вам допоможуть та підтримають”

24 лютого, коли розпочалося повномасштабне вторгнення, тисячі сімей залишили свій дім, рятуючись від війни. Переїжджаючи у більш безпечні міста, сім’ї з дітьми потребували психологічної підтримки та допомоги. Дитячі точки СПІЛЬНО стали безпечним та дружнім простором не лише для дітей, а цілих сімей, які постраждали від війни. Внутрішньо переміщенні особи є постійними відвідувачами наших Дитячих точок СПІЛЬНО. Фахівці надають їм кваліфіковану допомогу та підтримку. Ділимося з Вами історію сім’ї пані Ольги, яка відвідує точку СПІЛЬНО у Бердичеві.

Ольга разом з трьома синами та чоловіком мешкали у селі Стара Маячка, Херсонської області. Сім’я займалася господарством та обробляла землю. З 24 лютого 2022 року їхній дім знаходиться в окупації.

 “Коли стало нестерпно, то ми залишили своє село і виїхали у Нікополь, там мешкали чотири з половиною місяці, аж поки місто не почали інтенсивно обстрілювати російські війська. Тоді довелося знову переїжджати. Цього разу у Бердичів”, — згадує Ольга. 

Старший син Ольги у той час був поранений і лікувався у військовому госпіталі у Бердичеві. Там у госпіталі Ольга познайомилася зі Світланою, психологинею точки СПІЛЬНО .

“Це були останні робочі дні Світлани у госпіталі, вона надавала психологічну допомогу моєму сину і розповіла, що у місті відкривається Дитяча точка СПІЛЬНО”, — згадує пані Ольга. 

Світлана почала працювати психологом на точці СПІЛЬНО і запросила Ольгу та її наймолодшого сина на заняття. 

Які у Вас були перші враження від Дитячої точки СПІЛЬНО? 

“Ми були одні з перших відвідувачів Дитячої точки СПІЛЬНО. Я прийшла на точку, як побите цуценя. Старший син у госпіталі, 6-тирічний син замкнутий. Почали ходити всією сім’єю до Світлани на індивідуальні заняття. Навіть мій чоловік ходив. Ми всі були у дуже важкому емоційному стані, бо 4 дні виїжджали з окупації і нам було важко пережити ті спогади та впоратися з втратою домівки”, — ділиться Ольга.

Що Вашому наймолодшому сину подобається на точці СПІЛЬНО?

“Він із задоволенням ходить на всі заняття, там у нього багато друзів з’явилося. 

“Проходив підготовку до школи, бо плануємо йти у Бердичеві у перший клас. Дуже любить ходити на майстер-класи, ліплення, малювання. Мій син все, що не може розповісти, то старається проявити через малюнки. Я навіть не знала, що він дуже важко переживає, що ми втратили машину, дім та своє попереднє життя. Він розкрився під час занять зі Світланою і ми пропрацьовували ці проблеми”, — розповідає Ольга.

Щоб Ви сказали батькам, які ще не були на точці СПІЛЬНО?

“Дитяча точка СПІЛЬНО — це місце, де Вам допоможуть та підтримають. Наша сім’я була на етапі розлучення, нам було дуже важко впоратися з проблемами, але завдяки роботі фахівців точки, нам вдалося відновити гармонію у родині. 

Також я вдячна за гігієнічні набори, постільні набори (подушки, матраци, постільна білизна), які ми отримали взимку від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Тут чудові групові заняття для батьків. Ми у неформальній атмосфері спілкуємося та чаюємо. Всі між собою познайомилися та товаришують,” — поділилася пані Оля.

Дякуємо пані Ользі, що поділилися своєю історією та безмежно вдячні фахівцям, які надають професійну підтримку та допомогу бенефіціарам. 

Проєкт #CПІЛЬНОСоціальніПослуги впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: ГС “Українська мережа за права дитини”, МБО “Партнерство “Кожній дитині”, МБО БФ “СОС Дитячі Містечка”, ГО “Соціальна Синергія”, ГО “Дніпровська ліга соціальних працівників”, ГО «“Всеукраїнська організація “Клас”».

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Підписатися
Піднятися вгору