Дата публікації:

«Експертиза недержавних організацій та громадянського суспільства є найближчою до реалій та найбільш відповідною до потреб і прагнень всіх українців у процесі відновлення України», – Анастасія Степула, радниця з адвокації УМПД 

27 вересня ГС «Українська мережа за права дитини» стала учасником круглого столу «Побудова прозорого та інклюзивного EU Facility для України» у Брюсселі. 

«Ми розглядаємо цю ініціативу як один з ключових кроків дотримання інтересів дітей  у розвитку співпраці між Україною та Європейським Союзом і віримо, що спільні зусилля дозволять досягти значущих результатів у відновленні та реформуванні України під час та після воєнних дій», – зазначила радниця з адвокації УМПД Анастасія Степула. 

Під час обговорення питань щодо формування плану відновлення і відбудови України, вона наголосила на важливості включення всіх ключових реформ у цей план, а не обмежуватися окремими напрямками. Тільки цілісний та всебічний підхід забезпечить стійкий розвиток країни.

«У нашому розумінні, соціальний профіль України не може бути представлений виключно за темою гендерної рівності. Важливо враховувати комплексний характер реформ, зокрема реформу деінституціалізації, на початкових етапах розробки плану, де відбуваються макроекономічні трансформації, – зазначила Анастасія Степула, – 

Ми віримо, що залучення недержавних організацій до консультацій є обов’язковим відповідно до законодавства України і відображає наше загальне бажання реалізувати відновлення України якнайефективніше, прозоро та справедливо. Експертиза недержавних організацій та громадянського суспільства є найближчою до реалій та найбільш відповідною до потреб і прагнень всіх українців у процесі відновлення України». 

Дякуємо організаторам круглого столу в Брюсселі, що відбувся в рамках проекту “Euroscope” ГО «Мережа захисту національних інтересів – АНТС» у співпраці з ГС «Українська мережа за права дитини» та ГС «Ліга Сильних».  Модерувала круглий стіл Маріанна Онуфрик, заступниця голови правління ГС УМПД. 

Ключовими спікерами були: заступник міністра економіки України Олексій Соболєв, який  презентував ключові пункти плану відновлення України, голова групи Єврокомісії з відновлення України Габрієль Блан наголошував на необхідності самостійного прагнення України до сталого всебічного розвитку за участі Євросоюзу, радниця з адвокації УМПД Анастасія Степула підкреслила нагальність комплексного включення реформи Деінститулізаціі в план відновлення України.

 Важливими для дискусії були доповіді, зауваження та рекомендації представників громадянського суспільства: ГС Ліга Сильних, Save the Children, EDF, Bankwatch, Hope&Homes.

Переглянути запис зустрічі можна тут.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору