Дата публікації:

Голова правління УМПД Дар’я Касьянова зустрілась з баронесою Геленою Кеннеді

7 грудня британська правозахисниця баронеса Геленою Кеннеді зустрілась з  журналістами та представниками громадських організацій, які досліджують питання повернення депортованих дітей. На заході була присутня голова правління ГС «Українська мережа за права дитини» Дар’я Касьянова.  

«Говорили про проблеми повернення наших дітей з депортації. А також про те, куди влаштовувати тих дітей, які втратили батьків. Щоб вони не потрапили в інституційний заклад, нам потрібно далі впроваджувати реформу деінституціалізації. Також потрібна комплексна допомога сім’ям. Діти, які були повернуті з окупації – травмовані війною. Їм, та їх родинам потрібна підтримка», – розповідає Дар’я. 

З початку повномасштабного вторгнення рф незаконно депортувала понад 19  тисяч українських дітей. Також 511 дітей вбито Росією, 13 дітей (12 дівчаток і хлопчик) зґвалтовано російськими військовими. І це лише офіційні дані.

Баронеса Гелена Кеннеді очолює Justice – британську секцію міжнародної організації юристів, яка займається захистом прав людини. З початком повномасштабної війни росії проти України вона з юристами Justice допомагає відновити справедливість. Зокрема, допомагає з поверненням українських дітей з депортації.

«Завдяки підтримці міжнародних правозахисників та світової спільноти, ми можемо повертати викрадених з України дітей та карати за інші злочини, скоєні рф проти українського народу. Гелена Кенеді – одна з тих, завдяки кому Міжнародний кримінальний суд видав ордери проти Путіна та уповноваженої у справах дітей рф», – розповідає Дар’я. 

Нагадуємо, що Українська мережа за права дитини в партнерстві з Міжнародною гуманітарною організацією Save the Children in Ukraine реалізує проєкт «ШЛЯХ ДОДОМУ», спрямований на пошук і повернення дітей, переміщених у рф або на непідконтрольні уряду України території, а також на возз’єднання сімей, діти з яких опинилися в окупації без батьків.

Фото: president.gov.ua

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору