Дата публікації:

Громадська спілка «Українська мережа за права дитини» запроваджує у своїй діяльності Політику запобігання сексуальній експлуатації та нарузі

Днями в ГС УМПД був прийнятий план впровадження Політики запобігання сексуальній експлуатації та нарузі, з урахуванням внесення необхідних змін в існуючі процедури і організаційні документи у відповідності з усіма уставними документами і процедурами Мережі.

В своїй діяльності Громадська спілка «Українська мережа за права дитини» дотримується політики абсолютної нетерпимості, що встановлює заборону на будь-які прояви сексуальної експлуатації та наруги з боку персоналу, включно з партнерами з імплементації, та визначає обов’язковим притягнення до відповідальності у випадку вчинення таких дій.

Позиція Мережі базується на Конституції України, законах України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», Кримінальному кодексі України, Кодексі про адміністративні правопорушення України, Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, Протоколу ООН щодо протидії сексуальній експлуатації та наруги, Бюлетені Генерального секретаря ООН «Спеціальні заходи щодо захисту від сексуальної експлуатації і сексуальної наруги від 09.10.2003, Ключових принципів Цільової групи ООН з питань захисту від сексуальної експлуатації та наруги в умовах гуманітарних криз 2002 року.

Якщо Ви стали свідком випадку сексуальної експлуатації та наруги з боку співробітників Мережі, наших експертів, волонтерів, комерційних або інших партнерів Ви можете повідомити про це на конфіденційних умовах письмово за адресою:

04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 82, оф. 256, з приміткою на конверті – Конфіденційно для Уповноваженої особи з питань СЕН;

або електронною поштою – psea.ucrn@gmail.com.

Мережа гарантує конфіденційний та уважний розгляд отриманих скарг та відповідне реагування.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору