Дата публікації:

Єднаймося заради дітей: в Україні створено Мережу за права дитини

17-18 грудня 2014 року в Києві відбулася Міжнародна конференція “Роль та вплив громадських організацій на державну політику щодо забезпечення прав дитини: європейські та українські перспективи”. Головним організатором заходу став Структурний осередок Німецько-Польсько-Українського Товариства в Україні за фінансової підтримки Міністерства Закордонних Справ Німеччини.

Захід зібрав більше ста представників громадських організацій, які працюють в інтересах дітей та підтримки сім’ї з усієї України та країн Європи, ставши таким чином платформою для обміну практиками у реалізації соціальної політики між європейськими та українськими громадськими організаціями.

Під час конференції вперше для широкої публіки, представників влади і громадськості було презентовано Українську Мережу за Права Дитини, представницький експертний та координаційний орган, що формується групою громадських організацій протягом 2014 року для посилення захисту прав дитини в Україні.

Спікерами на конференції були українські та європейські державні діячі та експерти, серед них Анка Фельдгузен, Заступник голови місії, Посольство Німеччини в Україні, Аксана Філіпішина, Представник Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, Джованна Барберіс, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні, Дзвенислава Чайківська, керівник лобістської групи Карітасу України та ін.

«Дуже знаковою є сьогоднішня подія – презентація нової організації Української мережі за права дитини, у яку об’єдналися, на мій погляд, одні із найсерйозніших гравців з боку неурядових організацій, що діють в Україні», – наголосила Аксана Філіпішина, представник Уповноваженого з питань дотримання прав дитини.

Учасники мали змогу поспілкуватися з міжнародними експертами у сфері захисту прав дитини, представниками мереж громадських організацій, серед яких були Марія Брестнічка, Національна мережа за дітей, Болгарія, Крістіан Цайнхофер та Паула Хонканен-Шоберт, Німецька ліга захисту дітей, Мірела Опреа, Генеральний секретар Child Pact, Барбара Марія Монгайм, засновниця Німецько-Польсько-Українського Товариства, Д-р Террі Мерфі, Департамент соціальної роботи, Університет Тіссайд та ін.

Представники Мереж організацій з країн Європи поділилися своїм досвідом у представленні інтересів дітей і сімей та довели на практиці ефективність своєї діяльності завдяки консолідації зусиль та координації між організаціями громадянського суспільства, що дає змогу впливати на державну політику у сфері забезпечення прав дитини. Таким чином було доведено актуальність створення Української Мережі за Права Дитини.

Тетяна Носач, виконавчий директор Української Мережі за Права Дитини підкреслила важливість об’єднання в інтересах дітей: «Тоді ми матимемо менше шансів забути про права дітей в Україні. А українські діти матимуть менше шансів, що їх права будуть порушуватися так системно і цинічно, як це відбувається зараз».

Фото з заходу можна переглянути цим посиланням.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору