Дата публікації:

Луганська область покращить соціальні послуги для сімей з дітьми

Луганська обласна державна адміністрація, Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ) та ГС “Українська мережа за права дитини” підписали Меморандум про співпрацю для розвитку соціальних послуг у громадах. Луганська ОДА сприятиме успішній реалізації проєкту “СПІЛЬНО”, підтримуватиме громади в організації надання якісних послуг, а також залучатиме власних спеціалістів до участі в навчанні і тренінгах в рамках проєкту.

Проект “СПІЛЬНО” впроваджується у п’яти об’єднаних територіальних громадах Луганської області (Біловодська ОТГ, Білокуракинська ОТГ, Новопсковська ОТГ, Троїцька ОТГ, Чмирівська ОТГ). Його задача – визначити, які соціальні послуги потрібні мешканцям конкретної громади, навчити спеціалістів, налагодити взаємодію між відомствами. Також у рамках проєкту у кожній громаді створять багатофункціональний центр соціальних послуг. 

Кошти ЮНІСЕФ на реалізацію проєкту виділив Німецький уряд через Німецький банк розвитку (KfW). Безпосередньо у громадах Луганської області працюють партнери проєкту – БО “СОС Дитяче Містечко” та МБО “Партнерство “Кожній дитині”, які входять до Консорціуму проєкту “СПІЛЬНО”.

Проект діє у громадах з 2019 року і зараз перейшов на етап налагодження взаємодії між відомствами різного рівня підпорядкування. Чіткі алгоритми співпраці є запорукою швидкого виявлення родин, які потребують допомоги, та ефективного надання їм соціальних послуг. Важливим фактором успіху є координація зусиль суб’єктів соціальної політики на місцевому та обласному рівні. 

Всього у проєкті беруть участь 12 громад Донецької та Луганської областей. Протягом дії проєкту соціальні послуги нового зразка отримають близько 100 тис. мешканців громад. Йдеться про родини з дітьми та молодь, зокрема, сім’ї ВПО, малозабезпечені сім’ї та такі, що виховують дитину з інвалідністю.

 

Проект впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з п’ятьма неурядовими організаціями на чолі з Українською мережею за права дитини за фінансової підтримки Німецького Уряду та Німецького банку розвитку(KfW). Над реалізацією проєкту працюють БО “СОС Дитяче містечко”, МБО “Партнерство “Кожній дитині”, ГО “Соціальна синергія”, БО “Надія і житло для дітей” і ГО “Маріупольська спілка молоді”.

 

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору