Дата публікації:

«Об’єднавши зусилля, ми поширимо практику соціальних послуг для сімей», – Галина Скіпальська, заступниця Голови Правління УМПД

23 травня в Києві відбувся форум «Надання соціально-психологічних послуг в громадах дітям та сім’ям, постраждалим від війни в Україні: найкращі практики, виклики, реалії сьогодення». На запрошення міжнародної організації HealthRight International (Право на здоров’я) в Україні на заході зібрались представники державних та місцевих органів влади, неурядових організацій, які працюють у сфері захисту прав та інтересів дитини.  

«На превеликий жаль, на десятому році війни ми й надалі повинні бути готовими до нових викликів, які торкаються всіх українських сімей, наших колективів та тих, з ким ми працюємо у громадах». – зазначила Галина Скіпальська, директорка «Право на здоров’я» (HealthRight International) в Україні в Україні та заступниця Голови Правління УМПД.

Фото: HealthRight International

Радниця з адвокації УМПД Анастасія Степула взяла участь у панельній дискусії «Забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, всебічний розвиток та виховання в сімейному оточенні – загальнонаціональний пріоритет в Україні». Вона розповіла про досвід роботи громадської спілки «Українська мережа за права дитини» та необхідність продовження реалізації реформи ДІ.  

«УМПД тісно співпрацює з усіма ланками державної влади, як центральної, так і місцевої. Мережа і її члени-організації завжди готові підтримати і співпрацювати в рішеннях, що ухвалюються і реалізуються в найкращих інтересах дитини і задля розвитку сталої і холістичної політики у сфері охорони дитинства», – розповіла Анастасія Степула. 

Фото: HealthRight International

Про найкращі практики надання соціально-психологічної допомоги в Україні, людям в складних життєвих обставинах – говорити під час наступної панельної дискусії. На думку всіх спікерів, щоб ефективно розв’язувати проблеми та виклики у цьому напрямку, потрібно об’єднати зусилля державних, місцевих органів влади та неурядових організацій.

«Кожен з нас, дорослих, завжди в першу чергу повинен думати про дітей, – розпочав Петро Добромільський, голова Державної служби України у справах дітей, – Наше спільне завдання – побудувати систему допомоги дітям і родинам та впроваджувати зміни разом із громадським сектором так, аби ці послуги були реальними, допомагали».

Фото: HealthRight International

Війна, яка триває вже понад 10 років, породжуватиме нові виклики. Але той досвід, який вже здобули українські громадські організації та держава, не має жодна з країн світу.

«Як би складно не було і які б складні часи не переживала Україна, вражає скільки досягнень попри виклики презентували соціальні служби різних регіонів. Ми розвиваємось в бік підтримки українських сімей», – додала Анастасія Степула. 

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору