Дата публікації:

Нам дуже важливо показати, що у нас є довіра між громадськими організаціями і державними інституціями в реалізації реформи ДІ, – Дмитро Лубінець 

МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ ТА ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ підписала вчора Українська мережа за права дитини (УМПД) з п’ятьма організаціями:

Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, з відокремленим підрозділом іноземної неурядової організації «Представництво Сейв зе Чілдрен Інтернешнл в Україні», European Disability Forum і членами УМПД – БО «Благодійний фонд Голоси дітей» та ГО «Соціальна синергія».

Партнери домовилися, що спільні зусилля в проєктах та акціях спрямовуватимуть на захист прав дітей, у своїх діях керуватимуться принципами кращих інтересів дитини та «Primum non nocere» (найперше — не зашкодь).

«Вперше підписується угода про співробітництво одразу між шістьма організаціями-учасницями проєкту, який має на меті дослідити умови проживання дітей в інтернатних закладах, зокрема дітей з інвалідністю, почути їхні голоси, врахувати дитячу думку, –

сказала Дар’я Касьянова, голова правління УМПД.

Дмитро Лубінець, керівник Офіс омбудсмана України, який опікується захистом прав українських дітей, підкреслив, що йому «було приємно підписати цей Меморандум і дати певний старт, поштовх новій програмі, що додатково захищатиме права українських дітей»:

«Це перший Меморандум, в межах якого відбувається реалізація дуже важливого проєкту із захисту прав дітей, це фактично реформа деінституціалізації, про яку багато хто зараз говорить. Але, мені здається, саме практична реалізація цієї реформи – те, чого нам не вистачає. І це перший досвід, коли в рамках одного проєкту об’єднано шість організацій – як українських, так і міжнародних. Нам дуже важливо показати, що у нас є довіра між громадськими організаціями і державними інституціями».

На фото Дар’я Касьянова, Дмитро Лубінець, Олена Розвадовська, Тетяна Дружченко, Соня Каур Куш (Sonia Khush), Андрій Солодко, Catherine Naughton (дистанційно), Ірина Суслова.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору