Дата публікації:

Презентація дослідження “(Не)повернення дітей: Україна перед найбільшим викликом з часів незалежності”

13 вересня Українська мережа за права дитини спільно з Регіональним центром з прав людини та БФ “Голоси дітей” презентує дослідження “(Не)повернення дітей: Україна перед найбільшим викликом з часів незалежності”.

Три організації узагальнили весь свій досвід за останні три роки війни, щоб дослідити обставини викрадення дітей і зрозуміти, які заходи ми, як країна, можемо вжити для запобігання таким злочинам у майбутньому. Спільний звіт базується на результатах інтерв’ювання дітей та їхніх батьків/опікунів, фахівців з повернення та супроводу, а також на комплексному аналізі міжнародного гуманітарного права та міжнародного права прав дитини. 

Результати роботи будуть представлені 13 вересня. Трансляція відбудеться у facebook УМПД о 10:00. Під час заходу експерти нададуть рекомендації для органів влади та міжнародних партнерів щодо покращення захисту прав постраждалих дітей. 

Дана публікація підготовлена за підтримки Фонду “Партнерство за сильну Україну”, що фінансується урядами Великої Британії, Естонії, Канади, Нідерландів, США, Фінляндії, Швейцарії та Швеції. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Регіонального центру прав людини, Української мережі за права дитини та БФ “Голоси дітей” і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Підписатися
Піднятися вгору