Дата публікації:

Робота над Альтернативним звітом про дотримання Конвенції ООН про права дитини ПОЧАЛАСЬ!

Сьогодні, 13 вересня  2018 року, Громадська спілка «Українська мережа за права дитини» підписала Меморандум з коаліцією НУО «Права дитини в Україні» про співпрацю в частині написання Альтернативного звіту про дотримання в Україні Конвенції ООН про права дитини.

Зазначимо, що державний звіт має бути офіційно оприлюднений до 26 вересня поточного року. Після цього неурядові організації опрацюють його і нададуть власний аналіз.

Вже створена робоча група, до якої увійшли більше двадцяти досвідчених фахівців у сфері захисту прав дитини з різних регіонів України. Експерти працюватимуть два дні і за цей час намагатимуться вибудувати структуру, напрямки та алгоритм діяльності та визначать відповідальних. На фінальному етапі безпосередньо над аналізом працюватимуть сім провідних експертів: 4 – від Мережі та 3 – від Коаліції.

За результатами роботи над Альтернативним звітом в січні 2019 року будуть проведені громадські слухання та обговорення, а фінальний варіант неурядові організації планують оприлюднити у лютому 2019 року.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору