Дата публікації:

Шукають родичів дітей – до проєкту із сімейних форм виховання долучається ВГО «Магнолія»

Всеукраїнська громадська організація «Магнолія» стала частиною проєкту ЮНІСЕФ в Україні «Турботливі родини для 1000 дітей», що впроваджує Громадська спілка «Українська мережа за права дитини» (УМПД).

“Магнолія” буде допомагати у пошуку кровних родичів дітей, які з різних причин залишилась без опіки дорослих. Ми будемо створювати орієнтування на дитину – анкету з фото та загальними даними. Потім ця інформація буде поширюватись по базі партнерів у соціальних мережах. Також наші фахівці розроблять відеоматеріал про дитину, його будемо транслювати на нашому телебаченні», – розповідає Катерина Пилипів, координатор команди пошуку біологічних батьків або родичів дитини проєкту ЮНІСЕФ в Україні «Турботливі родини для 1000 дітей».

Завдяки такій роботі родичі зможуть знайти та забрати дитину під опіку чи піклування. Запити на подібну допомогу можна спрямовувати у чат в Telegram «Тисячі ❤️ родин».   

«Від початку повномасштабного вторгнення збільшується кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Кровні родичі можуть підтримати дитину у нелегкий час та подарувати щасливе дитинство», – додає  Ірина Васильєва, програмна координаторка проєкту ЮНІСЕФ в Україні «Турботливі родини для 1000 дітей».

Нагадуємо, що у пріоритеті проєкту м. Київ та дев’ять областей — Харківська, Дніпропетровська, Вінницька, Чернівецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Житомирська та Київська.

Слідкуйте за новинами проєкту у соціальних мережах Facebook, Instagram та Telegram. 

Проєкт Дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ» в Україні «Турботливі родини для 1000 дітей» впроваджує Громадська спілка «Українська мережа за права дитини». Ініціатива реалізується у рамках програми ЮНІСЕФ з розбудови системи кращого догляду за дітьми в Україні «Родина для кожної дитини». Програма включає, зокрема, роботу з: (1) посилення превентивних заходів, щоб запобігти потраплянню дітей в інституційні заклади (2) розширення можливостей альтернативних сімейних форм виховання; (3) підтримки сімей, які перебувають у групі ризику.

 

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору