Дата публікації:

Спільна допомога громадам під час COVID-19!

Спалах епідемії нового коронавірусу сьогодні став справжнім викликом для усіх, але особливо це стосується незахищених верств населення, зокрема сімей з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах. Тож особливої уваги з точки зору захисту та профілактики передачі інфекції потребують фахівці соціальної сфери, які продовжують надавати допомогу вразливим сім’ям.

Для того, щоб забезпечити надання екстреної допомоги  тим, хто її потребує найбільше, фахівці повинні залишатися на місцях або відвідувати сім’ї, через що, по-перше, піддаються ризику інфікування новим вірусом, а по-друге, ризикують його поширити. Адже вони відкривають двері, дзвонять в квартири, розмовляють з людьми, і в таких обставинах їм необхідно дотримуватись усіх рекомендацій щодо захисту.

Нещодавно, Мережа разом з п’ятьма партнерами Консорціуму оперативно зібрала потреби 12 цільових громад на сході України та визначила, що майже 600 спеціалістів служб у справах дітей, соціальних служб, закладів, установ потребують засобів індивідуального захисту, та майже 2000  сімей потребують зараз екстреної допомоги .

З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції СОVD-19 серед фахівців соціальної сфери, які надають допомогу сім’ям, в рамках проєкту Спільно, партнери Консорціуму закупили та вже доставили у всі 12 громад: 3 500 захисних масок та 3 500 пар рукавичок, більш ніж 185 літрів дезинфікуючого засобу, 92 літри антисептиків, 4 000 пар бахіл, а також достатню кількість захисних окулярів, респіраторів, захисних костюмів, серветок та мила.

Ми сподіваємось, що до того часу, як громади зможуть самостійно забезпечити себе засобами захисту, ця підтримка допоможе їм навіть в таких складних умовах надавати екстрену допомогу вразливому населенню.

Мережа також закликає всі зацікавлені сторони подбати про належний захист працівників соціальної галузі у всіх населених пунктах країни.

Нагадаємо, що у проєкті беруть участь такі громади як:

  • Маріуполь (Лівобережний район), Сартанська ОТГ, Бахмутська ОТГ, м. Дружківка, Миколаївська ОТГ, Соледарська ОТГ та Сіверська ОТГ (Донецька область).
  • Троїцька ОТГ, Білокуракинська ОТГ, Біловодська ОТГ, Чмирівська ОТГ та Новопсковська ОТГ (Луганська область).

 

Проект “Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді” впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Німецького уряду та Німецького банку розвитку (KfW).

У Консорціум на чолі із Українською мережею за права дитини входять такі неурядові організації: Маріупольська Спілка Молоді, Надія і житло для дітей, Партнерство «Кожній дитині», СОС Дитячі Містечка та Соціальна Синергія.

 

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору