Дата публікації:

Три ініціативи, де збирають подарунки до Дня Святого Миколая 

День Святого Миколая цього року українці вперше  відзначатимуть 6 грудня. Зараз у соціальних мережах ми бачимо чимало оголошень про збори подарунків, які добросердні волонтери хочуть відвести в інтернати. Проте члени ГС «Українська мережа за права дитини» просять підтримувати не інтернатну систему, а дітей у сім’ях. У цьому році привітання та подарунки чекають діти з прифронтових територій, малеча з особливими освітніми потребами та інші діти в Україні. 

Про три волонтерські ініціативи ми і розкажемо далі. 

Олені Святого Миколая 

Команда волонтерів, яка відвідала прифронтові поселення на сході України, хоче влаштувати свято Миколая для тих дітей. Серед підопічних також є і діти з Харківської області, родини яких вимушені були переїхати через війну. 

Усі охочі можуть стати Чарівниками та підготувати омріяні подарунки дітям до свята Миколая. 

«Діти, що постраждали від війни пишуть листа Святому Миколаю. Ми публікуємо ці листи тут, де записуємо дитячі побажання. Кожен охочий може обрати дитину з Бази, щоб подарувати їй омріяний подарунок. Таких людей ми називаємо Чарівниками. Олені взимку катаються до дітей, влаштовують свято і передають подарунки», – пишуть організатори на  своєму сайті. 

100 помічників Святого Миколая 

Благодійний фонд «Карітас Одеса УГКЦ» проводить збір українських книжок до свята Святого Миколая. Їх отримають діти, які втратили батьків чи домівки через війну. 

«Наразі ми прагнемо зібрати 300 книжок для дітей різного віку, котрі зараз перебувають в Одеській області. І ми просимо Вас допомогти це зробити. Для цього нам потрібно зібрати 30 000 грн, на які ми закупимо дитячі видання, котрі дітлахи отримають 6 грудня на святковому концерті до Дня Святого Миколая. Також ця ініціатива допоможе підтримати українські видавництва і популяризувати українську книгу та читання серед молоді», – пишуть організатори на краудфандинговій платформі «Моє місто» 

Таємний Санта для дитини і не тільки 

Молодь за Мир — це всесвітній рух молодих людей, створений всередині Спільноти святого Егідія. У цьому році вони пропонують усім охочим стати «таємним Сантою» для дітей та літніх людей. Завдяки цій ініціативі 382 дитини, 429 людей з будинків для літніх та понад 800 бідних та бездомних людей отримають святковий обід чи подарунок. 

Для участі потрібно:  

  1. Зареєструватись у формі за лінком https://forms.gle/yjbjqDt58mqqaio26
  2. Ознайомитись з   інформацією про подарунок, що надіслали організатори на email.
  3. Підготувати пакунок та надіслати «Новою поштою». 
  4. За можливістю – прийти на різдвяне свято, де передадуть ваш подарунок дитині чи людині з будинку для літніх.  

«Таємні Санти» можуть також можуть:

  • оплатити свято для дитини; 
  • оплатити подарунок людині з будинків для літніх; 
  • оплатити різдвяний обід для бідної чи бездомної людини.

Якщо Ви знаєте інші ініціативи чи проєкти – пишіть нам у соціальних мережах Facebook, Instagram та Telegram. 

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору