Дата публікації:

«У кожному місті чи селі люди мають знати про сімейні форми виховання», – Тетяна Дружченко, координаторка проєктів УМПД

18 січня у Чернівцях відбувся форум «Всі діти наші», організований МБФ «СОС Дитячі Містечка» Україна  спільно з Чернівецькою ОВА та Службою у справах дітей Чернівецької міської ради. На одній з панельних дискусій виступала координаторка проєктів ГС «Українська мережа за права дитини» (УМПД) Тетяна Дружченко.

«Я говорила про “невидимих дітей”, дітей, які перебувають в інтернатних закладах. І це не тільки діти-сироти, це ще й ті, хто має батьків, але з різних причин виховується в інтернатах. І щоб таких дітей ставало менше – потрібно і далі розвивати соціальні послуги у громадах», – розповідає Тетяна Дружченко. 

Участь у форумі взяли понад 200 людей. Під час заходу говорили про послугу патронату, форми альтернативного догляду, влаштування дітей із великих сімейних груп і дітей з інвалідністю в сімейні форми виховання та на інші теми. 

Серед спікерів були керівники міської та обласної адміністрацій, служби у справах дітей, центру соціальних служб, благодійники, правозахисники, фахівці соціальної сфери та батьки-вихователі ДБСТ.

«Більшість спікерів згадували про необхідність реалізації якісної інформаційної кампанії. Щоб навіть у найвіддаленіших селах чи містечках знали, чим відрізняється прийомна родина від будинку сімейного типу, і що у найкращих інтересах дитини – лише усиновлення. А також, що саме родина — найкраще середовище для розвитку дитини», – додає Тетяна Дружченко. 

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору