Дата публікації:

У Полтаві представлять результати моніторингу умов проживання дітей, які повернулися з інтернатів

2 жовтня Міністерство соціальної політики України, ЮНІСЕФ та громадська спілка «Українська мережа за права дитини» представлять перші результати регіонального моніторингу ситуації дітей, які повернулися з інтернатів у родини через пандемію. Моніторинг охопив 500 родин у Полтавській області у рамках пілотного проєкту «Оцінка та реагування на виклики щодо захисту дітей під час пандемії COVID-19».

Які труднощі виникали у сімей після повернення дітей додому, скільки дітей не повернуться в інтернати та як зробити, щоб більше дітей могли не розлучатись із сім’ями, розкажуть:

  • Марина Лазебна,  Міністр соціальної політики України;
  • Лора Білл, Заступник голови представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні;
  • Дар’я Касьянова, голова правління «Української мережі за права дитини»;
  • Олег Синєгубов, голова Полтавської обласної державної адміністрації.

Подія відбудеться 2 жовтня о 10:00 у приміщенні Полтавської ОДА (адреса: вул. Соборності, 45). Акредитація журналістів за телефоном +38 (066) 4331729 (Юлія, головний спеціаліст відділу взаємодії зі ЗМІ управління інформаційної політики Департаменту) або у листі на пошту ua.info.poltava.zmi@gmail.com (вкажіть назву ЗМІ, прізвище та ім’я журналіста/оператора, а також контактну інформацію).

Онлайн-трансляція круглого столу відбуватиметься на сторінках громадської спілки «Українська мережа за права дитини» (@ukrainianchildrightsnetwork), ЮНІСЕФ (@UNICEFUkraine) та Мінсоцполітики України (@MLSP.gov.ua) у Фейсбуці.

*** 

Через пандемію коронавірусу 42 тисячі дітей, серед яких – діти з інвалідністю, повернулися з інтернатних закладів у свої родини. Проект «Оцінка та реагування на виклики щодо захисту дітей під час пандемії COVID-19» запроваджується у 5 областях України: Полтавській, Харківській, Миколаївській, Волинській та Дніпропетровській. Мета проєкту – проведення моніторингу умов сімей та виявлення причин інституалізації. Проект реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) спільно з «Українською мережею за права дитини» та Міністерством соціальної політики України. 

Напрацьовані у ході проєкту практики реінтеграції дітей у сім’ї планують розширити на всю Україну. Одним із результатів стане підготовка рекомендацій до 5 регіональних планів реформування інтернатних закладів та розробка змін до нормативно-правових актів, які стосуються реформи деінституціалізації.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору