Дата публікації:

В Івано-Франківській області розпочала роботу регіональна команда проєкту із сімейних форм виховання 

В Івано-Франківській області розпочала роботу друга регіональна команда проєкту  ЮНІСЕФ «Турботливі родини для 1000 дітей», що впроваджує ГС «Українська мережа за права дитини». Проєкт реалізують за сприяння Міністерства соціальної політики України та Національної соціальної сервісної служби. 

«У рамках проєкту ми плануємо провести навчання працівників служб у справах дітей. А також залучити голів громад до процесу створення сімейних форм виховання для влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, – розповідає Іванна Валько, регіональна координаторка проєкту  ЮНІСЕФ «Турботливі родини для 1000 дітей», – Також наша команда планує супроводжувати сім’ї, які хочуть усиновити дитину, створити патронатну родину чи іншу форму сімейного виховання. Кожен фахівець нашого проєкту прагне одного – щоб тисячі дітей знайшли турботливі родини»

Наразі вже працює регіональна команда у Харківській області. Незабаром інші регіональні партнери проєкту почнуть працювати у Вінницькій, Житомирській, Полтавській, Одеській, Волинській, Хмельницькій та Чернівецьку області. 

Отримати консультацію щодо різних форм сімейного виховання та супровід можна у групі Telegram «Тисячі ❤️ родин».  

Слідкуйте за новинами проєкту у соціальних мережах Facebook, Instagram та Telegram. 

Якщо ви перебуваєте у Івано-Франківську, вам потрібна допомога чи хочете запропонувати співпрацю – звертайтесь до координаторки регіону за номером:
+38 067 943 9 127 (Іванна Валько).

Проєкт Дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ» в Україні «Турботливі родини для тисячі дітей» впроваджується ГС «Українська мережа за права дитини» у тісній співпраці з  Міністерством соціальної політики України та Національною соціальною сервісною службою.

Ініціатива реалізується у рамках програми ЮНІСЕФ з розбудови системи кращого догляду за дітьми в Україні «Родина для кожної дитини». Програма включає, зокрема, роботу з: (1) посилення превентивних заходів, щоб запобігти потраплянню дітей в інституційні заклади (2) розширення можливостей альтернативних сімейних форм виховання; (3) підтримки сімей, які перебувають у групі ризику.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору