Дата публікації:

Відбулась перша фокус-група з представниками ССД 

27 жовтня відбулась перша фокус-група із виявлення потреб у сфері захисту прав дитини. У роботі взяли участь представники служб у справах дітей та сім’ї областей та територіальних громад. Подібні зустрічі проведуть також з працівниками центрів надання соціальних послуг, підтримки дітей та сімей, соціально-психологічної реабілітації дітей та інших закладів-надавачів соціальних послуг. 

Питання у фокус-групі стосувались восьми компонентів: людські ресурси, фінанси, законодавство, урядування, моніторинг та збір даних, служби захисту та реагування, управління системою догляду. 

«Команді УМПД важливо почути думку фахівців, які впроваджують державну політику та від яких залежить захист прав дитини в громадах. Адже саме ці люди щодня на практиці бачать десятки ситуацій, з якими стикаються сім’ї. Вони розуміють, що їм бракує в роботі та що потрібно врахувати при розробці стратегії із захисту прав дитини», – пояснює Ірина Гащенко, координаторка проєкту. 

Напрацювання фокус-груп включать у Дитячу дорожню карту, яку ГС «Українська мережа за права дитини» буде адвокатувати для включення до Плану відновлення України. Ініціатива реалізується у партнерстві з Міжнародним фондом «Відродження» в рамках проєкту «Поверни Україну для всіх дітей». 

«Ми також плануємо провести фокус-групи серед дітей та батьків – неможливо планувати якісь заходи про дитину без дитини», – додає  Ірина Гащенко. 

Висновки та напрацювання будуть опубліковані додатково на сайті УМПД та у соціальних мережах  Facebook та Instagram.

Новина підготовлена за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Текст  представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору