Дата публікації:

Вимоги Конвенції ООН про права дитини: як застосовувати в рамках українського законодавства

Що закладено у Конвенції ООН про права дитини? Як це можна застосувати в рамках діяльності українських організацій? І як вона імплементується в українське законодавство? Не лише відповіді, а й механізм дій у конкретних ситуаціях, де можуть не спрацювати представники соціальних служб, презентував міжнародний експерт Сергій Лукашов.

«Реалізація прав дитини» – ця тема була ретельно розроблена міжнародною організацією «COC Дитячі Містечка», а тепер стала програмою дводенного семінару для членів громадської спілки «Українська мережа за права дитини».

«Ми вчимо представників організації, як працювати у тому числі і з кейс-менеджментом, бо розглядаємо конкретні ситуації, пов’язані із захистом прав дитини. Ми навчимо спеціалістів, як правильно трактувати і, головне, дотримуватись забезпечення прав дитини в Україні, які викладені у Конвенції ООН», – зазначила виконавча директорка «Української мережі за права дитини» Світлана Клочко.

Семінар «Реалізація прав дитини» пройшов в рамках спільного проєкту «Української мережі за права дитини» та ЮНІСЕФ «Забезпечення посилення потенціалу та впливу неурядових суб’єктів у розробці, впровадженні та моніторингу дотримання прав дитини в системі альтернативної опіки, удосконаленні політики та стратегій захисту дітей».

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору