Дата публікації:

Запрошуємо на вебінари для розгляду питань насильства над дітьми в системі альтернативного догляду

Тема насильства по відношенню до дітей в інституційних закладах, на жаль, була і залишається вкрай актуальною в нашій країні. Детально з проблематикою ми знайомимо тут.

Громадська спілка «Українська мережа за права дитини» 12 вересня 2019 року для представників служб у справ дітей, ЦСССДМ, закладів інституційного догляду дітей, ЦСПРД, притулків, малих групових будинків, центрів соціальної підтримки сім’ї та дітей, прийомних батьків, батьків-вихователів ДБСТ, опікунів, піклувальників, усиновлювачів, представників неурядових організацій, які працюють у сфері захисту прав дитини, психологів, педагогів та інших бажаючих планує проведення тематичного блоку з  2-ох он-лайн вебінарів щодо насильства в системі альтернативного догляду та виховання дітей. Експертом для проведення вебінарів запрошено Наталію Пашко – дитячого психолога, психотерапевта, травма педагога, фахівця по роботі з випадками насильства.

Вебінари проводяться в рамках проєкту «Зміцнення потенціалу громадських організацій задля моніторингу дотримання прав дитини в Україні – фаза ІІ», який реалізується Громадською спілкою «Українська мережа за права дитини» за підтримки Дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ» Україна.

Перший блок вебінару на тему: «Виявлення та реагування на випадки насильства» буде транслюватись з 11.30 до 13.00. Зареєструватись для участі можна тут (реєстрація обов’язкова).

Питання, які будуть розглянуті:

1.Феноменологія насильства.

2. Вікові норми розвитку: норма, потреба віку, вікова криза, індикатор насильства. Як відрізнити, це є віковою нормою, кризою чи проявом насильства? 

3. Вплив насильства на розвиток дитини. Нейробіологія травми. Як формуються патерни складної, девіантної поведінки?

Другий блок вебінару на тему  «Взаємодія та допомога дитині, яка зазнала насильства в системі альтернативного догляду» буде транслюватись з 13.30 до 15.30. Зареєструватись до участі можна тут (реєстрація обов’язкова)

Питання, які будуть розглянуті:

1.Принципи взаємодії з дитиною, яка зазнала насильства. Адаптація в системі альтернативного догляду дитини, яка пережила досвід насильства, в тому числі – сексуального.

2. Огляд методик діагностики та допомоги дитини, яка постраждала від насильства.

3. Формування безпечної поведінки у дітей, які зазнали травматичного досвіду.

Вебінари є безкоштовними. Під час вебінару лектору можна буде задавати питання та отримувати відповіді завдяки спілкуванню в чаті.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору