Дата публікації:

Зустріч з Уповноваженим Президента з прав дитини

Сьогодні відбулася зустріч Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби з представниками громадських організацій. На зустрічі були присутніми також представники всіх організацій-членів Мережі. М.Кулеба висловив подяку організаціям за роботу в інтересах дітей, а також наголосив на готовності об’єднувати зусилля заради одного – захисту та допомоги дітям.

Серед пріоритетів роботи офісу Уповноваженого були названі не тільки завдання системного характеру, а й поставлені вимогами сьогоднішньої ситуації в державі. У першу чергу – це робота з внутрішньо-переміщеними особами, евакуацією дітей та сімей із зони конфлікту, пошук житла для ВПО, робота з тими людьми, які ще залишаються в зоні бойових дій. Спектр проблем неосяжний – це і питання освіти на окупованих територіях, і відновлення роботи фахівців соціальної роботи, відновлення та надання документів дітям та сім’ям переселенцям.

Тому М.Кулеба зазначив, що постала необхідність розробити Національну стратегію дій в інтересах дітей. Крім того, наголошувалось і на удосконаленні законодавства України стосовно забезпечення прав дітей та реформі Мінсоцполітики.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору