Дата публікації:

Звернення до Президента України щодо Стратегії реалізації реформи ДІ від 46 неурядових організацій

Відкритий лист до Президента України Володимира Зеленського підготувала ГС «Українська мережа за права дитини» (громадська спілка з 33 неурядових організацій). Також його підтримали Disability Rights International Ukraine,  ГС «Ліга сильних» (громадська спілка з 7 НУО), ГО Fight For Right, ГО «Регіональний центр прав людини», ГО «Ліга українських правозахисників»,  ГО «Підтримка людей з аутизмом та іншими ментальними порушеннями “Ми поряд”», МГО ФДДСА «Дитина з Майбутнім».

Представники громадянського суспільства у колективному зверненні до Президента України просять його сприяти реалізації Стратегії забезпечення права кожної дитини в Україні на зростання в сімейному оточенні

На нашу думку, Стратегія включає доопрацьовані рішення викликів минулого і враховує сучасні виклики, в тому числі спровоковані війною в Україні. Зокрема: 

  • розроблена стратегія враховує потреби дітей і сімей, постраждалих від війни; 
  •  окреслює механізми та стандарти розвитку сімейних форм виховання, спеціалізації прийомних сімей; 
  • пропонує розбудову системи послуг для підтримки родин;
  • включає ефективну систему захисту дітей; 
  • пропонує посилити кадрове і професійне забезпечення. 

На жаль, на даному етапі Стратегія не забезпечена цільовим фінансуванням і не має визначених ключових маркерів для вимірювання прогресу впровадження реформи, не включає визначення і рамок поняття «інституційний догляд. 

Ми готові й надалі працювати спільно з Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей, іншими органами влади для пошуку ресурсів і брати активну участь в реалізації Стратегії.

Ознайомитись з текстом листа можна нижче: 

Нагадуємо, що 15 квітня Українська мережа за права дитини презентувала Дорожню карту у сфері забезпечення прав та найкращих інтересів дитини. Це стратегічний документ, що має об’єднати громадський сектор та підсилити проєкти захисту прав дитини. 

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору