Дата публікації:

11-річна Даринка повернулась з тимчасово окупованої частини Запоріжжя до батьків

11-річна Даринка* не бачила батьків з початку широкомасштабної війни. Майже два роки вона жила на тимчасово непідконтрольній уряду України території з бабусею та дідусем. Нарешті цими вихідними – завдяки зусиллям Українська мережа за права дитини й Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України – дівчинка зможе обійняти маму й тата.

Цей шлях додому планувався два місяці.

У грудні 2023 року до Мінреінтеграції звернулася жінка на ім’я Марія – з проханням допомогти вивезти з тимчасово непідконтрольної уряду України частини Запорізької області її доньку.

Ще до 24 лютого 2022 року дівчинка поїхала туди в гості до своїх бабусі й дідуся. З початком вторгнення вони не могли одразу виїхати на безпечнішу територію: бабуся тяжко хворіла, перевозити її не було можливості. Для батьків поїздка по дитину могла стати квитком в один кінець – через певні обставини.

Та ось бабусі не стало, і дідусь зрозумів, що немає сенсу зволікати – треба вибиратися на територію вільної України…

Кожне повернення додому, кожний порятунок дитини з-під окупації – виклик для команди проєкту «ШЛЯХ ДОДОМУ». Цей випадок не став винятком. Та зрештою ми радіємо: возз’єднання родини відбулося, ще одній дитині ми говоримо : «Вітаємо вдома!»

*З міркувань безпеки родини імена змінені.

===

«Шлях додому» – проєкт, спрямований на пошук і повернення дітей, переміщених в рф або на непідконтрольні уряду України території, а також на возз’єднання сімей, діти з яких опинилися в окупації без батьків. Проєкт реалізує Українська мережа за права дитини в партнерстві з Міжнародною гуманітарною організацією Save the Children in Ukraine.

Також нашими партнерами є: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Благодійний фонд EDUKIDS, Медійна ініціатива за права людини, Офіс Омбудсмана України.

Долучайтеся до проєкту «Шлях додому» і Ви – зробіть посильний внесок у справу повернення дітей, адже це потребує чималих ресурсів.

Тисніть кнопку ПІДТРИМАТИ НАС на цій сторінці:

Матеріали, розроблені у рамках проєкту, не обов’язково відображають офіційну позицію Save the Children.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору