Дата публікації:

17-річна Марія завдяки зусиллям УМПД та Helping to Leave повернулася з тимчасово окупованої території у вільну Україну

17-річна Марія завдяки зусиллям УМПД та Helping to Leave повернулася з тимчасово окупованої території у вільну Україну. 

Робочий тиждень у п’ятницю завершився гарною новиною не лише для команди проєкту “Шлях додому”, а всієї країни. 

Ще одна дитина вдома! 
17-річна Марія у п’ятницю перетнула український кордон. Вона вперше за довгий час побачила український прапор, почула рідну мову та обійняла своїх близьких.

Команда поспіхом працювала над поверненням дівчини, щоб вона змогла встигнути на початок навчального року в одному з київських вишів. Попри труднощі життя в окупації, Марія склала успішно іспити та онлайн подала документи до університету. Їй вдалося поступити і вже сьогодні вона починає нову сторінку свого життя. 

Опікунка дівчини разом з командою “Шлях додому”, державними структурами робили все можливо, щоб Марія повернулася в Україну. 

Шлях додому як завжди був довгий та складний, але наша робота варта будь-яких зусиль, щоб всі діти, яких викрала росія жили повноцінним життя у своїй країні. 
Українська мережа за права дитини надасть всю необхідну підтримку для родини, адже попереду довгий шлях відновлення та адаптації. 

Дякуємо Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за допомогу у поверненні Марії додому.

«Шлях додому» – проєкт, спрямований на пошук і повернення дітей, переміщених в рф або на непідконтрольні уряду України території, а також на возз’єднання сімей, діти з яких опинилися в окупації без батьків. Проєкт реалізує Українська мережа за права дитини в партнерстві з Save the Children in Ukraine
Також нашими партнерами є: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Офіс Омбудсмана України, Благодійний фонд EDUKIDS, Медійна ініціатива за права людини.

Матеріали, розроблені у рамках проєкту, не обов’язково відображають офіційну позицію Save the Children

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Підписатися
Піднятися вгору