Дата публікації:

«Серед дітей, яких найскладніше повертати з депортації – діти військових» – Дар’я Касьянова на зустрічі з новим комісаром Ради Європи з прав людини

23 квітня в Українській Гельсінській спілці з прав людини відбулась зустріч нового комісара Ради Європи з прав людини Майкла О’Флаерті з українськими правозахисниками. На зустрічі була присутня Дар’я Касьянова, голова правління ГС «Українська мережа за права дитини», національна директорка з розвитку програм «СОС Дитячі Містечка Україна». 

«Розповіли про поточну ситуацію з повернення українських дітей та перепони, що ми долаємо на цьому шляху. Найскладніше повертати дітей, які лишились без батьківського піклування, які мають батьків військових та лишились на окупований території», – розповідає Дар’я Касьянова.

Під час обговорення теми Майкл О’Флаерті висловив підтримку ініціативам з повернення депортованих дітей назад до сім’ї. Також він планує і надалі вивчати ситуацію.  

Фото: УГСПЛ

Ще на початку свого призначення 1 квітня на офіційному сайті Ради Європи він наголосив, що зосередитися на питаннях молоді, соціально-економічних та на правах правозахисників. А також планує використовувати свій мандат для сприяння виконанню рішень Європейського суду з прав людини.

Напередодні у Києві відбувся круглий стіл «Етика взаємодії з дітьми, які постраждали внаслідок депортації та/або примусового переміщення». Під час якого учасники напрацювали документ з рекомендаціями щодо взаємодії з поверненими з депортації дітьми. 

Нагадуємо, що Українська мережа за права дитини у проєкті «ШЛЯХ ДОДОМУ» допомагає з пошуком і поверненням дітей, примусово переміщених в рф або на непідконтрольні уряду України території. В межах проєкту УМПД спільно з партнерами повернули 89 дітей.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору