Дата публікації:

Дев’ятирічного Миколку вдалося вивезти з-під окупації на Луганщині

Цього разу спрацювала народна пошта – мама 9-річного Миколки, який залишився без неї в окупації на Луганщині, дізналася про повернення на територію вільної України сина своєї знайомої, і теж звернулася до нас. Учора хлопчик з мамою, завдяки зусиллям фахівців проєкту «ШЛЯХ ДОДОМУ», перетнули український кордон і почули заповітне «Вітаємо вдома!». 

Незадовго до повномасштабного вторгнення Миколчина мама переїхала з чоловіком на Миколаївщину. Дитина на певний час залишилася вдома з бабусею: мати не хотіла посеред навчального року переводити сина в іншу школу. Думала забрати вже по закінченню навчання. 

Час від часу жінка їздила до сина. Чергова подорож припала саме на 24 лютого 2022 року, але про поїздку у розпал повномасштабного вторгнення не могло бути і мови. Дитина опинилася в окупації без батьків. 

Упродовж півтора року мама хлопчика боялася їхати по нього – не знала, як все складеться. Було наважилася звернутися до волонтерів, але ті запросили багато грошей, яких вона не мала. Та одного разу почула від знайомої, що Українська мережа за права дитини допомогла їй возз’єднатися зі своєю дитиною, яка так само стала заручницею війни – залишилася на окупованій території без батьків. І теж звернулася до нас. 

Тож за роботу взялися фахівці проєкту «ШЛЯХ ДОДОМУ». Минуло три тижні – і Миколка з мамою нарешті в безпеці, на території вільної України. 

===

«ШЛЯХ ДОДОМУ» – проєкт, спрямований на пошук і повернення дітей, переміщених в рф або на непідконтрольні уряду України території, а також на возз’єднання сімей, діти з яких опинилися в окупації без батьків. Проєкт реалізує Українська мережа за права дитини в партнерстві з Міжнародною гуманітарною організацією Save the Children in Ukraine.

Також нашими партнерами є: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Благодійний фонд EDUKIDS, Медійна ініціатива за права людини.

Долучайтеся до проєкту «ШЛЯХ ДОДОМУ» і Ви – зробіть посильний внесок у справу повернення дітей, адже це потребує чималих ресурсів.

Тисніть кнопку ПІДТРИМАТИ НАС на цій сторінці:

 Матеріали, розроблені у рамках проєкту, не обов’язково відображають офіційну позицію Save the Children.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору