Дата публікації:

Директор БО «Благодійний фонд «Люмос Україна» Ярослав Лагута увійшов до складу Правління УМПД

5 березня 2024 року на Загальних зборах членів громадської спілки «Українська мережа за права дитини» було прийнято рішення про включення Ярослава Лагути до складу Правління УМПД.

Ярослав Лагута є директором благодійної організації «Благодійний фонд «Люмос Україна», який є частиною міжнародної команди «Lumos Foundation», заснованої у 2006 році британською письменницею Джоан Роулінг.

БО «БФ «Люмос Україна» працює в Україні з 2013 року та надає експертну підтримку представникам державних структур і неурядових організацій, які працюють над реформою систем освіти, охорони здоров’я і державної системи опіки над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

«Ми віримо у світ, де всі діти мають безпечну та люблячу сім’ю, а тому щоденно працюємо за право кожної дитини на родину через зміну систем опіки у всьому світі, зокрема, і в Україні. Радий доєднатися до УМПД та разом працювати над системними, сталими та якісними змінами», – зазначив Ярослав Лагута.

Ярослав Лагута у 1998 році закінчив Житомирський інженерно-технологічний університет за спеціальністю «Менеджмент у виробничій сфері», а у 2018 році отримав ступінь магістра за спеціальністю  «Управління суспільним розвитком» у Національній академії державного управління при Президентові України. Кандидат економічних наук, доцент. Має значний досвід роботи в комерційних структурах, викладацької діяльності, а також багаторічний стаж державної служби, де працював над впровадженням та розвитком гуманітарних напрямків.

Більше про роботу команди «Люмос Україна» можна дізнатись з розповіді Наталі Шигонської, спеціалістки із захисту дітей організації.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору