Дата публікації:

Галину Скіпальську обрали заступницею голови Правління УМПД 

5 березня на Загальних зборах членів  ГС «Українська мережа за права дитини»  було обрано нову заступницю голови правління. Нею стала Галина Скіпальська, директорка Представництва HealthRight International (Право на здоров’я) в Україні та виконавча директорка МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» (далі УФГЗ). Раніше цю посаду обіймала Маріана Онуфрик, керівниця ГО «Соціальна Синергія» та ГО «Родина для осіб з інвалідністю».

«Ще у 2016 я була членкинею ініціативної групи із заснування УМПД.  Зараз, як заступниця голови правління хочу посилити УМПД в напрямку адвокації питань розвитку ринку соціальних послуг в громадах,  інституційної та організаційної спроможності членів мережі, локалізації донорської допомоги в інтересах сімей та дітей», – розповідає Галина Скіпальська.

Вона понад 20 років працює у соціальній сфері, захисту прав людини, напрямку реформування системи охорони здоров’я, протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству, захисту прав дитини в Україні. 

З 2008 року Галина є директоркою міжнародної благодійної організації

HealthRight International (Право на здоров’я) Україні та виконавчою директоркою МБФ «УФГЗ», які виступали одними із засновників Української мережі за права дитини.

Галина Скіпальська з відзнакою закінчила магістратуру Київського міжнародного університету (КиМУ) та Львівський національний університет ім. І. Франка. Також є докторанткою Київського університету імені Бориса Грінченка за спеціальністю соціальна робота.

Вона отримала численні стипендії від урядів Австрії та Швеції в Міжнародному інституті прикладного системного аналізу (Відень) та від ЮНЕСКО в Технічному інституті в Бєльсько-Бялій (Польща). Є лауреаткою міжнародної премії «Голоси хоробрості» (Нью-Йорк, 2023 рік).

Більше про роботу Галини та її організацій можна дізнатись у матеріалі УМПД на сайті Мережі. 

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору