Дата публікації:

«Інтернати не є хорошим місцем. Дітям потрібна хороша сім’я»: на фокус-групі обговорили проблеми захисту прав дитини   

 2 листопада ГС «Українська мережа за права дитини» провела четверту фокус-групу, де обговорили найбільш актуальні проблеми у сфері соціальної роботи та захисту прав дитини. Напередодні, 1 жовтня подібну зустріч провели з батьками та дітьми на базі дитячої точки «СПІЛЬНО» в Житомирі та Житомирської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва. 

«Модераторка проводила інтерв’ю учасників фокус-груп, дізнавалася, які соціальні послуги в громадах є достатніми та надаються у повному об’ємі, з якими проблеми у соціальній сфері зіштовхувались люди.», – розповідає Ірина Гащенко, координаторка проєкту УМПД «Поверни Україну для всіх дітей».   

У Житомирі фокус-групи відбувалися офлайн. До участі залучили батьків та дітей, які користувались різними соціальними послугами. Під час інтерв’ю дітей спитали, що вони знають про інтернат. Ось декілька цитат з почутого: 

 «Інтернати – це місця, де можуть жити маленькі діти або дорослі»… 

«Інтернати не є хорошим місцем. Дітям потрібна хороша сім’я, де до них добре ставитимуться»…

«Колись я була в лікарні й там були діти з інтернату, і вони багато плакали, а до них майже ніхто не підходив»…

«Зараз ми обробляємо результати усіх п’ятьох фокус-груп та плануємо включити ці напрацювання у Дитячу дорожню карту. Проведена робота є дуже важливою, адже нам вдалося залучити і батьків, і дітей, і тих, хто працює у соціальній сфері та у громадському секторі», – зазначає Ірина. 

Включення Дитячої дорожньої карти планують адвокатувати до Плану відновлення України. Ініціатива реалізується у партнерстві з Міжнародним фондом «Відродження» в рамках проєкту «Поверни Україну для всіх дітей». 

Слідкуйте за новинами проєкту на сайті УМПД, у соціальних мережах  Facebook, Instagram та на каналі Telegram. 


Новина підготовлена за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Текст  представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору