Дата публікації:

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та «Українська мережа за права дитини» уклали Меморандум про співпрацю з реалізації проєкту Мережі, який здійснюється у партнерстві з Save the Children in Ukraine, а також про більш широку співпрацю.

«Метою цього Меморандуму є консолідація зусиль Сторін, спрямованих на координацію здійснення заходів з повернення на територію України, на якій органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі, громадян України, зокрема дітей, примусово переміщених (депортованих) на тимчасово окуповану територію або на територію російської федерації», – йдеться в документі.

Завдяки об’єднанню зусиль партнери мають на меті: 

• створити систему екстреного реагування на звернення офіційних представників та сімей, дітей яких було примусово переміщено в рф або на ТОТ України;

• розробити ефективні алгоритми возз’єднання примусово вивезених дітей з родинами; 

• створити та запровадити систему підтримки повернених дітей; 

• знайти та повернути на територію України якнайбільше примусово переміщених дітей;

• виявити основні соціально-психологічні потреби сімей, діти яких були повернуті з рф або окупації, і задовольнити ці потреби. 

= = = 

«Українська мережа за права дитини» реалізує масштабний проєкт ДІТИ UA: МІСІЯ – ПОВЕРНЕННЯ, спрямований на пошук та повернення додому дітей, примусово переміщених в росію або на тимчасово окуповані території України. Його частиною є проєкт «ШЛЯХ ДОДОМУ», який здійснюється у партнерстві з Save the Children in Ukraine.

Також нашими партнерами є: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Благодійний фонд EDUKIDS, Медійна ініціатива за права людини, Istanbul for Ukraine.

Кожній небайдужій людині під силу допомогти нам у цій справі, яка потребує і потребуватиме чималих ресурсів. Тисніть кнопку ПІДТРИМАТИ НАС і зробіть свій посильний внесок.

Текст меморандуму можна переглянути у прикріпленому файлі нижче.

ШЛЯХ ДОДОМУ

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору