Дата публікації:

Мінреінтеграції та «Українська мережа за права дитини» повернули 14-річного Івана на територію вільної України

У свої 14 років Іван починає нову сторінку життя. Його вдалося вивезти з тимчасово окупованої частини Херсонщини. Дорога на територію вільної України тривала 22 дні.

До порятунку дитини доклали зусиль Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Українська мережа за права дитини та земляки Івана, яким раніше вдалося евакуюватися в Київську область.

На початку серпня на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 звернулася жінка і розповіла про 14-річного хлопчика Івана, який мешкає на непідконтрольній уряду України частині Херсонщини. Після смерті бабусі, яка ним опікувалася, його збиралися влаштувати в дитячий будинок за місцем проживання – на тимчасово окупованій території (ТОТ).

Взяти опіку над хлопцем зголосилася сім’я переселенців з Херсонської області, які проживають наразі на Київщині. Івана вони знали давно, ще до переїзду. Але самотужки забрати його з ТОТ не могли.

Повернення Івана – ще один маршрут, який Мінреінтеграції та Українська мережа за права дитини прокладали разом в межах проєкту «ШЛЯХ ДОДОМУ». Впродовж літа цього року спільними зусиллями вдалося повернути 26 дітей.

А Іван нарешті в безпеці, серед своїх. У нього починається нове життя…

= = =

Проєкт «ШЛЯХ ДОДОМУ» спрямований на пошук і повернення дітей, переміщених в рф або на тимчасово окуповані території України, а також на возз’єднання сімей, діти з яких опинилися в окупації без батьків. Проєкт реалізує Українська мережа за права дитини в партнерстві з Міжнародною гуманітарною організацією Save the Children in Ukraine.

Також нашими партнерами є: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Благодійний фонд EDUKIDSМедійна ініціатива за права людини.

Долучайтеся до проєкту «ШЛЯХ ДОДОМУ» і Ви. Тисніть кнопку  ПІДТРИМАТИ НАС – і зробіть посильний внесок у справу повернення дітей, адже це потребує чималих ресурсів.

Матеріали, розроблені у рамках проєкту, не обов’язково відображають офіційну позицію Save the Children.

Шлях додому

На титульному фото – Іван з названою сестрою, дівчиною із сім’ї, яка взяла його до себе.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору