Дата публікації:

Щасливе возз’єднання родини: з ТОТ Донецької області вдалося повернути 11-річного Дениса

11-річний маріуполець Денис* не бачив маму від початку широкомасштабного вторгнення. Довгих два роки жінка шукала спосіб вивезти сина на підконтрольну уряду України територію. Їй це вдалося завдяки зусиллям Українська мережа за права дитини та Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Мама Дениса – військовослужбовиця, захищає нашу Батьківщину зі зброєю в руках. Волею долі її сину весь цей час довелося жити під Маріуполем з прикутою до ліжка бабусею.

Мама хлопчика перепробувала різні способи – самотужки вивезти дитину з тимчасово окупованої території змоги не було. Жінка майже не сподівалася, що це вдасться, але в душі плекала надію на зустріч із сином.

Зрештою вона звернулася до Мінреінтеграції з проханням про допомогу. Як завжди, в тандемі з Українською мережею за права дитини фахівці міністерства влаштували повернення.

Сьогодні жінка зустріла сина на кордоні з Україною. Довгоочікувана зворушлива зустріч…

* Ім’я дитини змінено з міркувань її безпеки

===

«ШЛЯХ ДОДОМУ» – проєкт, спрямований на пошук і повернення дітей, переміщених в рф або на непідконтрольні уряду України території, а також на возз’єднання сімей, діти з яких опинилися в окупації без батьків. Проєкт реалізує Українська мережа за права дитини в партнерстві з Save the Children in Ukraine.

Також нашими партнерами є: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій УкраїниОфіс Омбудсмана України, Благодійний фонд EDUKIDS, Медійна ініціатива за права людини.

Матеріали, розроблені у рамках проєкту, не обов’язково відображають офіційну позицію Save the Children.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору