Дата публікації:

Ще одну українську дитину було повернено з тимчасової окупації

Цього тижня воззʼєдналася ще одна родина. З тимчасово окупованої території Херсонської області вдалося повернути 9-річного Святослава разом з мамою Вікторією.

В Україні на сімʼю чекав старший брат хлопчика. Через складнощі з документами Святослав з мамою майже 2 тижні очікував на виготовлення посвідок на повернення. У суботу їм вдалося перейти український кордон.

Над поверненням працювали БФ “Допомагаємо виїхати”, Українська мережа за права дитини, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Повернення відбуваються в межах Bring Kids Back UA.

Імена героїв змінені з метою безпеки.

«Шлях додому» – проєкт, спрямований на пошук і повернення дітей, переміщених в рф або на непідконтрольні уряду України території, а також на возз’єднання сімей, діти з яких опинилися в окупації без батьків. Проєкт реалізує Українська мережа за права дитини в партнерстві з Save the Children in Ukraine.

Також нашими партнерами є: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Офіс Омбудсмана України, Благодійний фонд EDUKIDS, Медійна ініціатива за права людини.Матеріали, розроблені у рамках проєкту, не обов’язково відображають офіційну позицію Save the Children.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Підписатися
Піднятися вгору