Дата публікації:

Співпраця з Helping to leave у проєкті “Шлях додому”

26 дітей упродовж лютого-березня цього року ми вивезли з тимчасово окупованих територій разом з організацією Helping to leave/Допомагаємо виїхати. Співпраця триває в межах проєкту «ШЛЯХ ДОДОМУ», де волонтери допомагають вивезти дітей із дорослими, які їх супроводжують, в найбільш безпечний та швидкий спосіб. Це різні категорії сімей, які звертаються до спеціалістів Української мережі за права дитини або волонтерів «Допомагаємо виїхати». Наприклад, багатодітні сімʼї, родичі дітей, які перебувають під опікою, родини військовослужбовців. Бо всі українські діти мають бути вдома, в Україні, зі своїми рідними.

«Ми допомагаємо людям евакуюватися з території бойових дій. Особлива увага приділяється забезпеченню безпеки та життєво важливих потреб», – читаємо на сайті Helping to leave/Допомагаємо виїхати.

Ця допомога спрямована на жителів Херсонської, Харківської та Запорізької областей.

Понад 45 000 українців з початку широкомасштабного вторгнення отримали від Helping to leave інформаційну, фінансову, психологічну допомогу, або були перевезені на безпечну територію.

Понад 35 000 людей оператори організації супроводжували протягом всього процесу евакуації.

Серед врятованих – діти, якими далі опікується УМПД.

В межах якісної співпраці ми з Helping to leave не лише допомогли дітям повернутися додому та воззʼєднатися зі своїми рідними. Фахівці проєкту «ШЛЯХ ДОДОМУ» беруть родини під повний супровід: забезпечують покриття базових потреб, просто перебувають поруч і допомагають налагодити життя на новому безпечному місці. Ми надаємо психологічну, гуманітарну, інформаційну підтримку та допомогу в оформленні документів. Іноді допомагаємо з пошуком житла, вибором навчального закладу. Сімʼї з дітьми максимально довіряються нашим спеціалістам, і ми разом переживаємо жахіття, що сталися з дітьми й дорослими на ТОТ і створюємо комфортні умови для життя та розвитку.

З усього серця дякуємо шановним Колегам з Helping to leave за співпрацю! Між нами справжня синергія і порозуміння.

«ШЛЯХ ДОДОМУ» – проєкт, спрямований на пошук і повернення дітей, переміщених в рф або на непідконтрольні уряду України території, а також на возз’єднання сімей, діти з яких опинилися в окупації без батьків. Проєкт реалізує Українська мережа за права дитини в партнерстві з Міжнародною гуманітарною організацією Save the Children in Ukraine.

Також нашими партнерами є: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Офіс Омбудсмана України, Благодійний фонд EDUKIDS, Медійна ініціатива за права людини.

Долучайтеся до проєкту «ШЛЯХ ДОДОМУ» і Ви – зробіть посильний внесок у справу повернення дітей, адже це потребує чималих ресурсів.

Тисніть кнопку ПІДТРИМАТИ НАС на цій сторінці:

Матеріали, розроблені у рамках проєкту, не обов’язково відображають офіційну позицію Save the Children.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору