Дата публікації:

В Івано-Франківську відбулась презентація проєкту з сімейних форм виховання 

10 листопада у приміщенні Івано-Франківської обласної військової адміністрації  презентували проєкт ЮНІСЕФ «Турботливі родини для 1000 дітей», що впроваджує ГС «Українська мережа за права дитини». Захід відбувся  за сприяння Міністерства соціальної політики України та Національної соціальної сервісної служби. 

«В Івано-Франківській області розпочала роботу регіональна команда проєкту. Завдяки підтримці місцевих органів влади, Мінсоцполітики, Координаційного центру та Нацсоцслужби ми зможемо ефективно впроваджувати проєкт в цьому регіоні. Віримо, що спільними зусиллями допоможемо знайти люблячі сім’ї для кожної дитини», – розповіла Марта Дідула, програмна координаторка проєкту ЮНІСЕФ «Турботливі родини для 1000 дітей».   

 Директор департаменту реалізації державної політики у сфері сім’ї Національної соціальної сервісної служби Віктор Зелений висловив свою підтримку проєкту. Він зазначив, що потрібно посилити співпрацю заради добробуту майбутнього нашої країни.   

«Попри усі виклики, найголовніша мета служб у справах дітей вчасно відреагувати та зробити все можливе, щоб захистити кожну дитину, яка цього потребує. Ми зацікавлені у тому, щоби кожна дитина в нашій країні мала свою сім’ю та усі соціальні фахівці зосереджують максимум зусиль задля цього», – додала Людмила Сірко заступниця голови Івано-Франківської ОВА.

Зустріч відбулася в професійній атмосфері та відчутті зацікавленості всіх сторін в результативності спільної роботи. 

Проєкт Дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ» в Україні «Турботливі родини для тисячі дітей» впроваджується ГС «Українська мережа за права дитини»  за сприяння Міністерства соціальної політики України та Національної соціальної сервісної служби. 

Ініціатива реалізується у рамках програми ЮНІСЕФ з розбудови системи кращого догляду за дітьми в Україні «Родина для кожної дитини». Програма включає, зокрема, роботу з: (1) посилення превентивних заходів, щоб запобігти потраплянню дітей в інституційні заклади (2) розширення можливостей альтернативних сімейних форм виховання; (3) підтримки сімей, які перебувають у групі ризику.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору