Дата публікації:

У Telegram працює група для консультування батьків-вихователів та тих, хто хоче усиновити дитину або взяти під опіку 

Майже 350 учасників зараз у групі Telegram  «Тисячі ❤️ родин». Вона працює для підтримки батьків, які хочуть усиновити дитину, взяти під опіку, створити патронатну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) чи іншу форму сімейного виховання. Ініціатива створена у рамках проєкту ЮНІСЕФ «Турботливі родини для 1000 дітей» впроваджує Громадська спілка «Українська мережа за права дитини».

«Серед учасників чату також і батьки, які вже мають своє ДБСТ чи прийомну сім’ю, але  хочуть додатково влаштувати до себе дітей, – додає Марта Дідула, програмна координаторка проєкту ЮНІСЕФ «Турботливі родини для 1000 дітей», – Наші кейс-менеджери реагують на запити людей та беруть сім’ї під соціальний супровід. Ці та інші послуги ми надаємо безоплатно». 

 У групі Telegram  «Тисячі ❤️ родин» працюють окремі тематичні чати: 

  • Усиновлення дитини.
  • Опіка, піклування. 
  • Прийомна сім’я. 
  • Тимчасове влаштування.
  • Дитячий будинок сімейного типу.
  • Патронат.  

У групі в Telegram «Тисячі ❤️ родин» батьки можуть: 

  • отримати консультацію від кейс-менеджерів та інших фахівців із соціальної роботи; 
  • дізнатись останні новини на тему соціальної допомоги, створення та підтримки сімейних  форм виховання; 
  • знайти батьків для неформального спілкування, які поділяють цінності та прагнення подарувати дитині сім’ю та щасливе дитинство.  

«Ця група також є майданчиком, де батьки можуть поділитись своїми викликами у створенні сімейних форм виховання та у подальшому процесі виховання дітей. Згадують дуже різні теми – від оформлень соціальної допомоги до лікування дітей. Щоправда, побутові теми ми просимо обговорювати в особистому листуванні. Але чудово, що люди можуть знайти один одного та підтримати порадами і досвідом», – додає Марта Дідула.

Слідкуйте за новинами проєкту у соціальних мережах Facebook, Instagram та Telegram. 

Проєкт Дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ» в Україні «Турботливі родини для 1000 дітей» впроваджує Громадська спілка «Українська мережа за права дитини» у співпраці з Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою України. Він поширюється на територію України з фокусом на Вінницьку, Івано-Франківську, Закарпатську, Житомирську, Полтавську, Одеську, Волинська, Хмельницьку, Харківську та Чернівецьку області. 

Ініціатива реалізується у рамках програми ЮНІСЕФ з розбудови системи кращого догляду за дітьми в Україні «Родина для кожної дитини». Програма включає, зокрема, роботу з: (1) посилення превентивних заходів, щоб запобігти потраплянню дітей в інституційні заклади (2) розширення можливостей альтернативних сімейних форм виховання; (3) підтримки сімей, які перебувають у групі ризику.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору