Дата публікації:

УМПД повернула з тимчасово окупованої території Херсонщини маму з двома доньками

Українська мережа за права дитини спільно з Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України допомогла евакуювати двох малих дітей з матір’ю з окупованої Херсонщини. 

Про бажання виїхати з окупації повідомила бабуся дітей. Вона звернулась на «гарячу лінію» Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Розповіла, що її донька з дітьми 3 та 5 років хоче евакуюватись з села Херсонської області.

Виїзд з окупованих територій наразі дуже ускладнюється через відсутність «зелених коридорів», які не відкривають росіяни. Дістатися до контрольованої урядом України було настільки ж складно, як і з самої росії. Заради безпеки, їхати доводиться через треті країни. 

Підготовка маршруту тривала майже десять днів, а дорога – п’ять. Завдяки злагодженій роботі команди УМПД та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, діти з матір’ю щасливо дісталися до своїх родичів. 

Якщо ви знаєте сім’ю з дітьми, які перебувають на тимчасово окупованій території чи в росії і хочуть повернутися в Україну:
▪️телефонуйте за номером 050 015 58 46,
▪️пишіть в особисті повідомлення у Facebook Українська мережа за права дитини.
▪️або на електронну адресу ucrn.office@gmail.com

Ми допоможемо!

«ШЛЯХ ДОДОМУ» – проєкт, спрямований на пошук і повернення дітей, переміщених в рф або на непідконтрольні уряду України території, а також на возз’єднання сімей, діти з яких опинилися в окупації без батьків. Проєкт реалізує Українська мережа за права дитини в партнерстві з Save the children in Ukraine. Також нашими партнерами є: Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, Благодійним фондом EDUKIDS, Медійною ініціативою за права людини.

Матеріали, розроблені у рамках проєкту, не обов’язково відображають офіційну позицію Save the Children.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Підписатися
Піднятися вгору