Дата публікації:

БФ«Голоси дітей» та навчальна платформа Buki надають безплатне навчання дітям, яких УМПД повернула з тимчасово окупованих територій та російської депортації

Благодійний фонд «Голоси дітей» та навчальна платформа Buki надають безплатне навчання дітям, яких Українська мережа за права дитини повернула з тимчасово окупованих територій та російської депортації. 

Про цю співпрацю розповідає Ольга Микитич, керівниця психологічної допомоги онлайн БФ “Голоси дітей”, яка додатково керує освітнім процес для наших дітей:

“У 2023 році наш фонд та команда BUKI запустили проєкт BUKI Care. Це безплатне навчання для дітей, які постраждали від війни. Частина навчальних сесій оплачується завдяки донатам співробітників платформи Buki,  інша — коштами компанії. Ми хочемо, щоб діти здобували якісну освіту та мали шанс на гідне майбутнє. Близько 30 повернених дітей отримують послуги репетиторів, що дозволяє їм інтенсивно підготуватися до вступних іспитів”.

Організатори навчального процесу вже зібрали перші враження й відгуки, аби покращити подальшу роботу. Кейс-менеджери зазначили, що діти потребують більш інтенсивного навчання, тому в планах збільшення кількості репетиторів та покриття фінансових витрат фондом.

Репетиторські послуги будуть доступні дітям не лише під час підготовки до іспитів, а й улітку. Заняття зазвичай індивідуальні, де діти вивчають базові предмети для здачі іспитів: математику, українську мову та літературу, англійську, історію, фізику, біологію, хімію. Навчальний процес відбувається онлайн. Учні можуть вивчати один предмет двічі на тиждень або два предмети по одному разу на тиждень.

Викладачі зазначають, що у дітей дуже великий інтерес та висока мотивація до навчання. У цьому можна переконатися, прочитавши відгуки у каруселі з картинок.

Є свій виклик у тому, що не кожен репетитор може займатися з дитиною, що перебуває у вразливому стані. Йому може банально бракувати знань для правильної взаємодії й комунікації з дитиною, яка проходить реінтеграцію. Навчання — теж додатковий стрес та зусилля, тому попередньо керівниця команди репетиторів спілкувалася з кейс-менеджерами для врахування особливостей кожної дитини. Важливо, щоб учень мав постійного репетитора, бо звикання до нової людини потребує великого ресурсу.

“Для уникнення стигматизації дітей ми не вдавалися в подробиці щодо обставин, у яких перебувала дитина. Але було неймовірно тепло та приємно, що репетитори запитували, як себе поводити, чого не варто робити. Вони усвідомлювали, що у цих дітей інший досвід і вони потребують індивідуального підходу”, — ділиться Ольга Микитич.

Дякуємо членам Мережі “Голоси дітей” та платформі BUKI за співпрацю та спільну роботу для щасливого та успішного майбутнього дітей.

Нагадуємо, що зараз повернені діти та їх батьки/опікуни проходять реабілітацію у місті Трускавець у межах проєкту «Шлях у майбутнє».

Проєкт реалізується Українською мережею за права дитини за підтримки Фонд “Партнерство за сильну Україну”, який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії, Швеції та Естонії.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору