Дата публікації:

Дитяча точка СПІЛЬНО у Бердичеві — це простір, який дарує емоційне заспокоєння

Марина мешкає у Бердичеві з народження. Вона вирощує домашні квіти на продаж та виховує 9-тирічного сина Святослава. На Дитячу точку СПІЛЬНО вона вперше прийшла за порадою шкільного психолога взимку 2022 року. 

“Мій син мав погану адаптацію у колективі, він дуже гіперактивний, тому йому досить важко знаходити спільну мову з однолітками та йти на компроміс. Шкільний психолог дав нам контакти пані Світлани, психологині Дитячої точки СПІЛЬНО”, — згадує Марина.

— Які були перші враження від Дитячої точки СПІЛЬНО?

“Насправді ніяких очікувань не було. У той момент у мене був цілий багаж проблем з сином, і я йшла ціленаправлено отримати допомогу. Наше перше заняття було на взаємодію. Ми гралися кінетичним піском та іграшками. Сину було легко, у нього добре розвинена фантазія, а мені рольові ігри важко даються. Ми з психологинею вирішили, що мені варто самій походити на індивідуальні заняття. Я теж трішки вивчала психологію і розуміла, що Світлана буде більше націлена на роботу зі мною, бо щоб розв’язати проблеми дитини, треба працювати з батьками та стабілізувати їхній емоційний стан. Згодом ми почали ходити разом з сином на групові заняття “Діти та війна”. Прослухали повністю весь курс”.

Чи хтось з Ваших знайомих ходить на точку СПІЛЬНО? 

“Мої друзі не ходять, але я всім розповідаю про можливість отримати тут необхідну допомогу. Я рада, що можу у будь-який момент звернутися до Світлани. Була у неї на днях, щоб пропрацювати ще одну свою проблему. 

Мені здається, що для ВПО це місце відіграє більше значення ніж для місцевих жителів. Дитяча точка СПІЛЬНО — це простір, де внутрішньо переміщені особи мають можливість отримувати кваліфіковану допомогу, спілкуватися, обмінюватися інформацією”.

— Щоб Ви сказали батькам, які ще не приходили на точку СПІЛЬНО?

“Коли приходиш на точку — не відчуваєш дискомфорту. Місто у нас невелике, у людей є страх, що якщо підеш до психолога чи соціального фахівця, то завтра про твою проблему будуть знати всі. Я вже ходжу пів року на точку СПІЛЬНО, фахівці мною дуже опікуються, дуже уважні до мого стану. Не знаю як в інших громадах, а у Бердичеві точка СПІЛЬНО — це простір, який дарує емоційне заспокоєння. У мене нема підтримки від батьків. Моя опора у житті — це син, чоловік та пані Світлана. 

Завдяки зустрічам на точці СПІЛЬНО я переоцінила свої цінності та зробила певні висновки щодо свого життя. Побачивши людей, які втратили все і були змушені залишити свій дім, я стала більше цінувати те, що маю, і це дало мені нову перспективу на життя”.

 

Проєкт #CПІЛЬНОСоціальніПослуги впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, ​​Partnership for Every Child / Кожній дитині, “СОС Дитячі Містечка” Україна, ГО “Соціальна синергія”, Громадська організація “Дніпровська ліга соціальних працівників”, Громадська організація «“Всеукраїнська організація “Клас”».

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору