Дата публікації:

Хто може усиновити дитину та які сімейні форми виховання існують – презентація для батьків та ССД

До Української мережі за права дитини часто надходять запити щодо влаштування дитини в сім’ю. Цікавляться, чи можна іноземцям усиновити дитину, скільки часу займає оформлення документів та що треба робити. 

Тому ми вирішили підготувати коротку презентацію, де коротко розписали усі можливі варіанти сімейного догляду, кроки, перелік документів та історії батьків, які вже пройшли цей шлях.

«Ця презентація допоможе також і фахівцям із соціальної роботи під час спілкування з батьками, які розмірковують над усиновленням чи створенням сімейної форми виховання (СФВ). Наш матеріал чудово ілюструє переваги й послідовність кроків», – додає Ірина Гащенко, координаторка проєкту «Поверни Україну для всіх дітей».    

Презентація складається з розділів про усиновлення, опіку та піклування, дитячий будинок сімейного типу, прийомну сім’ю. 

Нагадуємо, що команда  Української мережі за права дитини продовжує підтримку чату «Тисячі ❤️ родин». Це місце для спілкування й обміну досвідом батьків, які створили сімейні форми виховання. Або ж тільки думають про влаштування дитини у свою родину. 

Презентацію підготовлено громадською спілкою «Українська мережа за права дитини»  за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження». 

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору