Дата публікації:

Посилення послуги соціальної профілактики у Кривому Розі

Ще однією громадою у проєкті СПІЛЬНО. Соціальні послуги, яка посилює послугу соціальної профілактики є Криворізька. Соціальна профілактика є базовою послугою; вона передбачає різноманітні заходи, програми, технології попередження соціальних проблем та життєвих криз клієнта.

“Живучи у стані війни, люди піддаються стресу та напрузі. Це може негативно впливати на їхню поведінку та підвищувати ризик випадків насильства в сім’ї, сприяти його загостренню. Кількість жертв домашнього насильства, на жаль, зростає. Саме тому партнером проєкту СПІЛЬНО. Соціальні послуги Громадська організація “Дніпровська ліга соціальних працівників” і громадою було прийнято рішення посилити у Криворізькій ТГ послугу соціальної профілактики, яка надається Ресурсним центром примирення та корекційно-відновлювальних програм (РЦПКВП)”, — розповідає Вікторія Дронова, експертка, фахівчиня з соціальної роботи, координаторка Інгулецького району Криворізького міського центру соціальних служб.

Експертка працювала над оновленням Положення про Ресурсний центр примирення та корекційно-відновлювальних програм. Також в межах проєкту проводився тренінг “Організація надання послуги “соціальна профілактика” для фахівців, що надають цю послугу.

Основні завдання РЦПКВП :

🟨 допомога сім’ї у розв’язанні конфліктів, виходу з кризи;

🟨 формування навичок ненасильницької поведінки у осіб, що здійснили вже насильство у сім’ї;

🟨 допомога у примиренні сторін конфлікту шляхом корекційно-відновлювальних програм;

🟨 інформування дітей, молоді щодо шкідливих звичок, булінгу, насильства, секс-просвіти.

Фахівці центру переважно працюють з кейсами пов’язаними з домашнім насильством. Це індивідуальна робота з клієнтами. Також здійснюється групова робота з підлітками та їхніми батьками, що спрямована на формування ненасильницького спілкування та профілактику домашнього насильства.

 Ресурсний центр має два приміщення у різних районах міста. Одне з них потребувало облаштування. Для забезпечення роботи Центру ГО “Дніпровська ліга соціальних працівників” робить закупівлю обладнання та меблів у цей простір. Закуплене обладнання дозволить охопити більшу кількість клієнтів.

Проєкт #CПІЛЬНОСоціальніПослуги впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, ​​Partnership for Every Child / Кожній дитині, “СОС Дитячі Містечка” Україна,  ГО “Соціальна Синергія”, Громадська організація “Дніпровська ліга соціальних працівників”, Громадська організація «Всеукраїнська організація “Клас”»

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору