Дата публікації:

Повернення 17-річного Дениса з тимчасово окупованої частини Запоріжжя

Денису* сімнадцять. Він робив усе можливе, аби вирватися на територію вільної України з тимчасово окупованої частини Запорізької області, де жив з дитинства. І встиг до повноліття Порятунок став можливим завдяки зусиллям Українська мережа за права дитини та Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Денис – сирота. Як його сестра і брат, який служить в ЗСУ. Тато помер, мама не жила з родиною.

Від початку широкомасштабного вторгнення хлопець мешкав у рідному містечку, яке потрапило під окупацію. Від початку окупації шукав можливості виїхати. Ця спроба зробити це – не перша, але нарешті успішна.

Денис їде в Запоріжжя до рідної тітки, яка бере над ним опіку і допоможе племіннику налагодити життя й вибудувати майбутнє.

Після повернення підтримувати сім’ю хлопця буде Українська мережа за права дитини. Наші кейс-менеджери і психолог візьмуть його під супровід: проведуть первинну оцінку потреб і намагатимуться забезпечити всім необхідним.

Сьогодні тітка зустрічає племінника з потяга.

Ми радіємо ще одному поверненню і говоримо Денису: «Вітаємо вдома!» А невдовзі чекаємо хлопця з опікункою в нашому реабілітаційному таборі у Трускавці в межах проєкту «Шлях у майбутнє», де допоможемо не лише відновитися психологічно, а й корисно й цікаво провести час у колі однолітків.

* Ім’я дитини змінено з міркувань її безпеки

===

«ШЛЯХ ДОДОМУ» – проєкт, спрямований на пошук і повернення дітей, переміщених в рф або на непідконтрольні уряду України території, а також на возз’єднання сімей, діти з яких опинилися в окупації без батьків. Проєкт реалізує Українська мережа за права дитини в партнерстві з Save the Children in Ukraine.

Також нашими партнерами є: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій УкраїниОфіс Омбудсмана України, Благодійний фонд EDUKIDS, Медійна ініціатива за права людини.

Матеріали, розроблені у рамках проєкту, не обов’язково відображають офіційну позицію Save the Children.

ПІДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Піднятися вгору